Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
QR Okuma İşlemleri hakkında
(04-12-2020, Saat: 14:11)adelphiforumz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @mrmarman hocam 
form ilk açıldığında aşağıdaki değerleri set ediyorum her seferinde
bu değerler üzerinde aklıma gelen tüm varyasyonları denedim sonuç değişmiyor.
Acaba cihazlamı ilgili diye farklı 3 cihaz kullandım sonuç yine hüsran
Samsung A70, Samsung Galaxy Tab, Huawei 

CameraComponent1.Active := false;
      CameraComponent1.Quality   := FMX.Media.TVideoCaptureQuality.MediumQuality; //FMX.Media.TVideoCaptureQuality.PhotoQuality //daha yavaş okudu
     CameraComponent1.Kind      := FMX.Media.TCameraKind.BackCamera;
     CameraComponent1.FocusMode := FMX.Media.TFocusMode.ContinuousAutoFocus;
     //CameraComponent1.CaptureSettingPriority := FMX.Media.TVideoCaptureSettingPriority.FrameRate;
     CameraComponent1.Active := True;

Merhaba,

Farklı barkod türleri ve boyutlarıyla, farklı ışık'lı alanlarda dener misiniz.

İyi çalışmalar.
@mrmarman hocam emeklerinize ve zamanınıza teşekkür ederim.

Fakat rica etsem çok basit bir örnek proje paylaşabilir misiniz? Butona basınca kamera barkod okutup edite yazdıran çok küçük örnek bir proje.

Sanırım biz bir yerlerde ciddi bir hata yapıyoruz ama nerede.
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Merhaba,
Şuradaki paylaşımım tamamen dışarısı ile bağımsız bir yapı. işinize yaramıyor mu acaba yoksa gözden mi kaçtı ?
en sondan 3. yorumumdaki paylaşımıma dikkatinizi çekmek isterim.
(05-12-2020, Saat: 17:17)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @mrmarman hocam emeklerinize ve zamanınıza teşekkür ederim.

Fakat rica etsem çok basit bir örnek proje paylaşabilir misiniz? Butona basınca kamera barkod okutup edite yazdıran çok küçük örnek bir proje.

Sanırım biz bir yerlerde ciddi bir hata yapıyoruz ama nerede.

@mrmarman hocamın izni ile

daha önce emek verdiğin ama focus olayını çözemediğin için (el titremesi, ışık sorunları) rafa kaldırdığım çalışan örnek 

üzerinde ilerleme olursa ve buradan paylaşılırsa sevinirim.

dosya uzantısı rar ama sistem yüklemediği için zip çevirdim.
winrar 5.71 ile sıkıştırıldı.

Berlin, tokyo ilk  sürüm ile denedi çalışıyor.

Ek Dosyalar
.zip   Barkodoku.zip (Dosya Boyutu: 930,45 KB / İndirme Sayısı: 60)
"…De ki: "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Şüphesiz, temiz akıl sahipleri öğüt alıp-düşünürler" (Zümer Suresi, 9)
Bende android uygulamalarda ZXing Barcode kullanarak yapıyorum. sorgulamadan önce ZXing Barcode program yüklü değilse store yönlendirip indirmesini istiyorum.
Merhaba.

* Ben dahil tüm kullandığımız örnekler Embarcadero kaynaklı. Sadece thread tarzı hafıza yönetimi kod parçaları eklemiş, helper sınıflar halinde makyajlıyoruz.

* Embarcadero'nun "FMX.CameraComponent Sample" linkinde örnekli ve fotoğraflı bir şekilde anlatılmış.  İncelediğinizde eminim ki yere aklınızdaki sorulara cevap bulabilirsiniz. 

* Proje örnekleri de Embarcadero'nun GitHub linkindedir ve buradan Rad 10.4 klasörüne ulaşabilirsiniz.  Diğer delphi sürümleri için örnek klasör linkleri ise bu linkte.
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif
@Mr.Developer Hocam bu kadar basit bir hatayı nasıl yaparım anlamadım. Salak sulak unit hatalarıveriyordu. MEğerse Unit tanımlamayı unutmuşum.. Haklısınız çalıştı Smile

@mcuyan sorun kalmadı ise mükemmel. çok sevindim hocam  Smile
Hocalaım aklıma bir şey takıldı.
@Mr.Developer Hocam sizin kodlarda FFRameTake diye bir int değişken var. Bu değişken neden kullanılıyor? Hiç bir değer camera ile ilgili bir yerde kullanılmıyor. Başlangıçda değer atanmış. sonra da o değer kontrol edilmiş. Sanki fuzuli yazılmış gibi?

@mrmarman hocam
ScanInterval := 2;
Quality := PhotoQuality;
Kind := Default;
FocusMode := ContinuousAutoFocus;
CaptureSettingPriority := FrameRate;

Ayarlaınızdan bahsetmişsiniz. En üstteki scanintervarl haricinde hepsi okeydir. Scanintegral ayarlarını nasıl veriyorsunuz?

O kısım unutulmuş. Proje açılır açılmaz telefon donmasın diye bir kaç saniye sonra taramaya başlıyor. Sonra belli aralıklarla ( bu interval kadar zaman kadar durup yeniden başlıyor ) böylece kamera ve telefon rahat rahat netlik vs. ne isterse yapıyor. Bu arada ekrana dokunursam bu rakamı sıfıra çekip anlık tarama yaptıryor gibi karmaşık ama işimi gören bir strateji kurmuştum. Ondan kalma.
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Lightbulb QR okuma ve oluşturma [Anlatım] Mr.Developer 27 20.105 15-02-2026, Saat: 21:57
Son Yorum: enigma
  Orange Ui Page Control Hakkında nurah 3 549 30-10-2025, Saat: 09:17
Son Yorum: RAD Coder
  Yeni kimlik kartı NFC ile TCKN okuma otonomi 5 20.131 01-06-2025, Saat: 09:32
Son Yorum: mrmarman
  iOS Bildirim hakkında barissagir 19 3.094 03-02-2025, Saat: 16:27
Son Yorum: barissagir
  Duns Numarası Hakkında Yardım glagher 5 1.531 16-08-2024, Saat: 16:48
Son Yorum: glagher

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi