Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Delphi Tarafında Destek
Delphi  tarafında aşağıdaki gibi şartım mevcuttur. Cari No =0  ve Cari Tip No = 18 tanımlı olan cari kartları listesin diye bir şart belirtiyorum fakat Cari No = 0 yazarsam sadece Cari No = 0 gösteriyor ama Cari Tip No = 18 ilave ederse açılan ekran boş geliyor. Cari No = 0 şartını kaldırırsam Cari Tip No = 18 tarafıdan tanımlı cari kartlar geliyor. Ben ikisinde gelmesi yapmak istiyorum nasıl bir yol izlemem gerekiyor. 

if CariNoParametreGöster<>'' then
     FrmCariSec.QCariListe.SQL.Add (' AND C.CARI_NO IN ('+CariNoParametreGöster+')');

if CariTipParametre <> '' then
     FrmCariSec.QCariListe.SQL.Add (' AND C.CARI_TIP_NO IN ('+CariTipParametre+')');
Bu tip dinamik oluşturulan SQL sorgularını, debug esnasında text olarak alıp management studio üzerinde denerseniz problemi tespit etme şansınız çok daha yüksek olur.

Kodun tamamını görmeden, yazdığınız kod bloğuna göre ilk tahminim olarak; bazı veritabanı tasarımlarında veri alanı NULL olarak bırakılarak kayıt oluşturulabiliyor.  Bu da SQL sorgusunda ISNULL fonksiyonu kullanılmadığında hatalı sonuçlar döndürebiliyor. C.CARI_NO ve C.CARI_TIP_NO alanlarını ISNULL(C.CARI_NO,0) ve ISNULL(C.CARI_TIP_NO,0) şeklinde kullanarak deneyebilirsiniz. Eğer 0 kodlu bir veri var ise bunları -1 olarak da değiştirebilirsiniz.
Merhaba tablonuzda hem CARI_NO =0 hem de  CARI_TIP_NO=18 olan kayıtlarınız var mı?

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  yapay zeka delphi kl007 9 624 26-02-2026, Saat: 09:12
Son Yorum: mrmarman
  Win 11 ve Delphi 7 Minimize sorunu. enigma 7 495 11-02-2026, Saat: 10:27
Son Yorum: RAD Coder
Question Delphi formunu nasıl otomatik tam ekran yapabilirim ? erdemklt0 2 321 23-01-2026, Saat: 10:02
Son Yorum: csunguray
  Delphi SLL kullanım sorunu Bay_Y 12 1.317 22-12-2025, Saat: 18:11
Son Yorum: Bay_Y
  Delphi ile SQL server bağlantı hatası yakalama Under 20 1.979 21-11-2025, Saat: 15:24
Son Yorum: mrmarman

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi