Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 4/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FMX Aynı Kod Mobilde Hata Veriyor (Error [FireDAC][Stan][Eval]-101)
Merhaba

FMX tarafında FDMemtable kullanıyorum, aşağıdaki kod Windows tarafında sorunsuz çalışıyorken ios tarafında aşağıdaki hatayı alıyorum bunun nedeni ne olabilir, araştırdım fakat bir sonuca ulaşamadım. FDMemTable ile mobil tarafta filtrelettirmeyi siz hangi şekilde yapıyorsunuz.

Dm.memDetay.Filtered := False;
       Dm.memDetay.Filter := 'UrunAd like ''%' + edtAra.Text + '%'' ';
       Dm.memDetay.Filtered := True;

Error [FireDAC][Stan][Eval]-101. Expression unexpectedly terminated.

EZc4pK.jpg

Teşekkürler.

Sorun FDmemTable bir bug'undan kaynaklanıyormuş sorunu ücretli bir componentin Virtual Table'si ile aynı kodlar ile çözdüm.

Teşekkürler @Fesih ARSLAN
Bilgilendirme için teşekkürler.
Zaten firedac ile unidac arasında kalmistim. Diğer forumlarda gecen olumsuzluklarıda (yavaşlık vs..) goz onune alınca firedactan iyice sogudum.
Canımı sıkan IDE ile birlikte tümleşik oldugu için daha stabıl bırseyler beklerken durumun kotu olması.
Birgun tüm sorunları çözülmüş, iyi bir bir firedac olursa, o zamanda projeleri ona migrate etme derdi çıkacak.
Arkadaşlar aynı sorun bendede mevcut native olarak çözümü varmı ?
(26-05-2021, Saat: 17:47)codder71 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar aynı sorun bendede mevcut native olarak çözümü varmı ?

10.4.2 ile düzeltilmiş olabilir bu bug, eğer daha eski bir sürüm kullanıyorsanız malesef başka komponent kullanmanız gerekir.

İyi çalışmalar.
(26-05-2021, Saat: 22:51)pro_imaj Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(26-05-2021, Saat: 17:47)codder71 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar aynı sorun bendede mevcut native olarak çözümü varmı ?

10.4.2 ile düzeltilmiş olabilir bu bug, eğer daha eski bir sürüm kullanıyorsanız malesef başka komponent kullanmanız gerekir.

İyi çalışmalar.

Teşekkürler hocam deniyeceğim.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Sad Uygulama Bu Sürümde Desteklenmiyor! (Hata) kajmerantime 8 2.083 09-10-2024, Saat: 10:55
Son Yorum: kajmerantime
  Çalışan kodlar iOS'a derlerken hata veriyor kajmerantime 8 1.531 10-09-2024, Saat: 09:11
Son Yorum: RAD Coder
  [FireDac][Dats] duplicate data ikurt07 3 1.032 11-07-2024, Saat: 11:41
Son Yorum: hi_selamlar
  Form kapatıp tekrar açıldığında hata vermesi Altıner 4 2.072 27-03-2022, Saat: 22:38
Son Yorum: mcuyan
  SQL Server veritabanına nasıl bağlanmalıyız? Unidac mı, Firedac mı, DataSnap mi? csunguray 6 4.988 18-12-2021, Saat: 23:24
Son Yorum: yanniosman

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi