Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
TUBITAK Zaman Damgası
(27-01-2022, Saat: 18:34)mkysoft Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Zaman damgasi eklemek icin imza atmaniza gerek yok. Ayni soruyu tekrarlayip duruyorum ama ne kapsamda yapmak istediginizi netlestirin once. Mesala su yapilabilir:
PDF'i acmak isteyen kullanicinin IP adresi, cihazrin IMEI numarasi, Telefon numarasi, alabiliyorsaniz konumu gibi ozel bilgileri metin haline getirmek: "X kullanicisi IP adresinden, X,Y konumunda, X:Y:Z+2GMT zaman diliminda hash'i SHA512 olan X isimli dosyayi acip okudu.". Bu mentin SHA512 ile ozetini alip zaman damgasi sunucusuna gonderip metni ve zaman damgasi sunucusundan donen degeri saklayabilirsiniz. Bunun icin esya'ya ihtiyaciniz yok, Delphi ile zaman damgasi sunucusuna baglanabilirsiniz. 
"Bu seneryodaki acik nokta, kullanici ben degildim diyebilir." bunu diyemeyecek çünkü her kullanıcı için bir zaman damgası hesabı açılacak
" Bu mentin SHA512 ile ozetini alip zaman damgasi sunucusuna gonderip metni ve zaman damgasi sunucusundan donen degeri saklayabilirsiniz." 
işte tam bu noktada yardım istiyorum.. sunucuya nasıl bağlanacağız... Smile
Delphi ile PDF'e zaman damgasi eklemeye yonelik su kutuphaneyi kisa bir google aramasinda buldum: https://www.chilkatsoft.com/refdoc/dd_CkPdfRef.html

Anahtar kelime olarak "delphi timestamp authority" kullanarak arama yapabilirsiniz.

Ayri bir zaman damgasi hesabi olmasi sizi kurtarir mi bilmem. Bir hesap ile giris kurtariyor olsa sizin uygulamaniz da yeterli olur.

Burada su bilgiyi eklemek isterim. KamuSM'deki zaman damgasi sunucusu standart uzerine kendilerince yapilmis bir ekleme ile kullanici adi sifre dogrulamasi yapiyor ve bu bilgiyi imza sonucuna eklemiyor. Bu haliyle isinize yaramaz. SMS olayini bir sorgulayin isterseniz avukatla ya da isi verenle. SMS kodunu da metnin icine eklerseniz.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  zaman aşımı info@guzelceker.com 4 1.562 25-11-2022, Saat: 08:32
Son Yorum: info@guzelceker.com
  Zaman aşımı kontrolü eskalibur_ 2 2.168 11-08-2021, Saat: 12:12
Son Yorum: eskalibur_
  TidHTTP zaman aşımı info@guzelceker.com 1 1.262 09-05-2021, Saat: 16:51
Son Yorum: savasabd
  while döngüsüne zaman verme Mete 2 2.126 02-05-2021, Saat: 13:21
Son Yorum: Mete
  "Sorgu Zaman Aşımı Doldu" Hatası OZCANK 7 5.983 08-11-2020, Saat: 10:17
Son Yorum: serdar