Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Delphl 11 Android Deploy sorunu
Delphi 11 Android platform da "Android\Debug\Project1\assets\internal\" klasörüne bir text dosyası kopyalıyorum. Deployment Manager'e de bu dosyayı ekliyorum. Deploy et  dediğimde
[Warning Warning] Local file Android\Debug\Project1a\assets\internal\myfile1.txt not found. Skipping deployment.
hatası veriyor ve assets içindeki internal klasörü siliniyor. Bu bir sorunmu? ben birşeyleri mi yanlış yapıyorum? Teşekkürler.
(05-05-2023, Saat: 23:14)trfixo41 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Delphi 11 Android platform da "Android\Debug\Project1\assets\internal\" klasörüne bir text dosyası kopyalıyorum. Deployment Manager'e de bu dosyayı ekliyorum. Deploy et  dediğimde
[Warning Warning] Local file Android\Debug\Project1a\assets\internal\myfile1.txt not found. Skipping deployment.
hatası veriyor ve assets içindeki internal klasörü siliniyor. Bu bir sorunmu? ben birşeyleri mi yanlış yapıyorum? Teşekkürler.

Merhaba,

Klasör isminden kaynaklı olabilir mi?

Amaç, bilginin de/aklın da zekat'ını vermek.
Hayır. Ben farklı iki denemden birinin hata kodunu yapıştırdığım için klasör ismi farklı görünmüş. Ne yaptıysam sonuç internal klasörü siliniyor. file not found hatası veriyor.
(09-05-2023, Saat: 08:45)hi_selamlar Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(05-05-2023, Saat: 23:14)trfixo41 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Delphi 11 Android platform da "Android\Debug\Project1\assets\internal\" klasörüne bir text dosyası kopyalıyorum. Deployment Manager'e de bu dosyayı ekliyorum. Deploy et  dediğimde

Merhaba,

Klasör isminden kaynaklı olabilir mi?

Hayır. Ben farklı iki denemden birinin hata kodunu yapıştırdığım için klasör ismi farklı görünmüş. Ne yaptıysam sonuç internal klasörü siliniyor. file not found hatası veriyor.
@trfixo41 Android\Debug\Project1\assets\internal\" klasöründeki dosyaların her derlemede silinmesi normal. Burada deployment dosyası tutmayın.
myfile1.txt dosyasını projenizin klasörüne koyup, deployment'taki yerini yenileyin
(10-05-2023, Saat: 05:59)emozgun Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @trfixo41  Android\Debug\Project1\assets\internal\" klasöründeki dosyaların her derlemede silinmesi normal. Burada deployment dosyası tutmayın.
myfile1.txt dosyasını projenizin klasörüne koyup, deployment'taki yerini yenileyin
Teşekkürler. dediğiniz gibi yaptım sorun çözüldü. Dosyanın hedef klasörünü deployment manager de göstermek yerine ben kendisini o klasöre kopyalıyormuşum.
assets\internal\ içinde gösterdiğimiz dosyayı proje içinde çağırırken nereden çağıracağız?
listbox1.items.loadfromfile('assets\internal\myfile41.txt') dosya bulunamadı hatası veriyor.
@trfixo41 deployment ile yüklenen dosyaları bulmak için FileExists ve (assets\internal\ için) TPath.GetDocumentsPath fonksiyonlarını kullanmalısınız.
Dahili hafızada Internal storage/data/<application ID>/files altına yükleniyor. Android 12'den itibaren cihazın dosya yöneticisi data altındaki klasörleri göstermiyor. Bilgisayar bağlantısı ile bu klasöre bakabilirsiniz fakat bilgisayardan da dahili dosyaları göremezsiniz. Yani sadece FileExits ile uygulama içinden görebilirsiniz. Bkz Android’de Dosya Depolama ve Paylaşma > DosyalarMevcutmuClick
  dosya := 'myfile1.txt';
  if (FileExists(TPath.Combine(TPath.GetDocumentsPath, dosya))) then
      Memo1.Lines.Add(dosya + ' dahili klasörde mevcut')
  else
      Memo1.Lines.Add(dosya + ' dahili klasörde yok');
Ayrıca dahili klasördeki tüm dosyaları listemek için:
procedure TForm1.ButtonDosyalarCetveliClick(Sender: TObject);
var
 FileList: TStringDynArray;
 DocDir, Dosya, s: string;
begin
 with Memo1 do
 begin
   DocDir := TPath.GetDocumentsPath; //GetHomePath; 
   Text := ('GetDocumentsPath dosyaları :');
   FileList := TDirectory.GetFiles(DocDir);
   for s in FileList do
     Lines.Add(TPath.GetFileName(s));
   GoToTextEnd;
 end;
end;
Dosyaya ulaşmak için:
listbox1.items.loadfromfile(TPath.Combine(TPath.GetDocumentsPath, 'myfile41.txt'));
(11-05-2023, Saat: 06:26)emozgun Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @trfixo41 deployment ile yüklenen dosyaları bulmak için FileExists ve (assets\internal\ için) TPath.GetDocumentsPath fonksiyonlarını kullanmalısınız.
Dahili hafızada Internal storage/data/<application ID>/files altına yükleniyor. Android 12'den itibaren cihazın dosya yöneticisi data altındaki klasörleri göstermiyor. Bilgisayar bağlantısı ile bu klasöre bakabilirsiniz fakat bilgisayardan da dahili dosyaları göremezsiniz. Yani sadece FileExits ile uygulama içinden görebilirsiniz. Bkz Android’de Dosya Depolama ve Paylaşma > DosyalarMevcutmuClick
  dosya := 'myfile1.txt';
  if (FileExists(TPath.Combine(TPath.GetDocumentsPath, dosya))) then
      Memo1.Lines.Add(dosya + ' dahili klasörde mevcut')
  else
      Memo1.Lines.Add(dosya + ' dahili klasörde yok');
Ayrıca dahili klasördeki tüm dosyaları listemek için:
procedure TForm1.ButtonDosyalarCetveliClick(Sender: TObject);
var
 FileList: TStringDynArray;
 DocDir, Dosya, s: string;
begin
 with Memo1 do
 begin
   DocDir := TPath.GetDocumentsPath; //GetHomePath; 
   Text := ('GetDocumentsPath dosyaları :');
   FileList := TDirectory.GetFiles(DocDir);
   for s in FileList do
     Lines.Add(TPath.GetFileName(s));
   GoToTextEnd;
 end;
end;
Dosyaya ulaşmak için:
listbox1.items.loadfromfile(TPath.Combine(TPath.GetDocumentsPath, 'myfile41.txt'));

Teşekkürler yardımların için, sayende çözdüm..

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Webbrowser Sorunu [ÇÖZÜLDÜ] codder71 7 416 10-02-2026, Saat: 17:04
Son Yorum: codder71
  Orange UI nin 2.3 Free versiyonu Dil Sorunu ? ovural 0 266 12-11-2025, Saat: 16:53
Son Yorum: ovural
  Android Uygulama İkonu ARM 2 400 11-11-2025, Saat: 12:15
Son Yorum: ARM
  Android SDK kajmerantime 1 384 28-10-2025, Saat: 14:53
Son Yorum: cinarbil
  Android El Terminali Barkod Okuyucu Verisi tuna 0 334 17-10-2025, Saat: 01:07
Son Yorum: tuna

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi