Yorumları: 67
Konuları: 21
Aktif Kullandığınız Delphi Sürümü:
Rep Puanı: 427
Acemi
11-11-2023, Saat: 21:35
(Son Düzenleme: 11-11-2023, Saat: 21:36, Düzenleyen: delphicim.
Sebep: düzeltme
)
Merhaba,
Fast report ta iki sayfa tek tasarımda hazırlıyorum.
Ancak yazdırırken 1. sayfa için veritabanında kaç satır varsa önce onları önizle yapıyor sonra önizinlemenin sonunda 2. sayfayı aynı satır sayısı kadar yapıyor.
Hazırladığım tasarımın 1. sayfası fatura 2. sayfası da kargo için..
önizinle yaptığımda aynı müşterinin fatura ve kargo sayfası peşpeşe görüntülensin istiyorum.
Böyle bir özellik var mı ? Neyi seçmeliyim?
a müşterisi faturası yazısı
a müşterisi kargo yazısı
b müşterisi faturası yazısı
b müşterisi kargo yazısı
... gibi
Teşekkürler.
Yorumları: 228
Konuları: 51
Rep Puanı: 462
Acemi
Fatura tasarımını normal yap, en sona Rapor Özeti (Report Summary) bandı ekle içerisine de (Eğer bu bandı kullanıyorsan, bandın alt kısmına) Alt rapor Nesnesi (sub report) ekle. Bu sayfayı da kargo formu olarak tasarla. Fatura tamamlandıktan sonra, kargo fişini eklediğin banda normal form olarak ekleyecektir.
Yorumları: 852
Konuları: 40
Rep Puanı: 4.327
Uzman
(27-11-2023, Saat: 18:42)delphicim Adlı Kullanıcıdan Alıntı: (11-11-2023, Saat: 23:54)m_ekici Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Fatura tasarımını normal yap, en sona Rapor Özeti (Report Summary) bandı ekle içerisine de (Eğer bu bandı kullanıyorsan, bandın alt kısmına) Alt rapor Nesnesi (sub report) ekle. Bu sayfayı da kargo formu olarak tasarla. Fatura tamamlandıktan sonra, kargo fişini eklediğin banda normal form olarak ekleyecektir.
Aynen dediğiniz gibi yaptım ancak. önce faturaları sonra kargo etiketlerini gösteriyor
Ben. Bir fatura bir kargo etiketi olarak sürekli göstersin istiyorum. Bir ayar mı seçmeliyim ?
Merhabalar,
SQL veya sorgunuzda nasıl bir işlem yaptınız?
Sadece bir kayıt için SQL sorgunuz çalışıyorsa bu normal bir durum.
Sorgunuzu kontrol edin lütfen.
Kolay gelsin.
Amaç, bilginin de/aklın da zekat'ını vermek.
Yorumları: 884
Konuları: 35
Rep Puanı: 3.853
Uzman
Selam, master ve detail data bandlarını kullanmanız işinizi çözecektir, Fatura için Master, Kargo için ise Detal Band kullanmanız gerekli, Fatura ve Kargo Tablolarınızda Master Source ile bağlı olmalı.