Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Delphi 12 ve Android
Photo 
Merhaba arkadaşlar

Delphi 12 kurdum test için küçük bir Android uygulaması çalıştırmak istedim resimdeki hatayı veriyor. Android SDK yı kurdum, Vitual Device ekledim ve çalıştırdım ama bağlanamıyor

hata metni de şöyle :

Unable to create process: Serving...
Performing Incremental Install
Failure [INSTALL_FAILED_NO_MATCHING_ABIS: INSTALL_FAILED_NO_MATCHING_ABIS: Failed to extract native libraries, res=-113]
Performing Streamed Install
adb: failed to install C:\Users\turkc\OneDrive\Belgelerim\Embarcadero\Studio\Projects\md-Deneme1\Android\Debug\HeaderFooterApplication\bin\HeaderFooterApplication.apk: Failure [INSTALL_FAILED_NO_MATCHING_ABIS: INSTALL_FAILED_NO_MATCHING_ABIS: Failed to extract native libraries, res=-113]

mbphnyx.png
Vitual Device ile değil, fiziksel android cihaz bağlayarak denemeler yapın.

Begin : = end / 2;
hızlı yanıtınız için çok teşekkürler ama şaşırdım doğrusu, çünkü diğer sistemlerde sanal cihazda her şey test edilip en son gerçek ortamda test edilip hız kazanılıyor.
Neyse onu geçelim telefonu usb ile bağladım sonrasında Delphi ide sine telefonu nasıl tanıtabilirim
(27-02-2025, Saat: 22:05)turkcann Adlı Kullanıcıdan Alıntı: hızlı yanıtınız için çok teşekkürler ama şaşırdım doğrusu, çünkü diğer sistemlerde sanal cihazda her şey test edilip en son gerçek ortamda test edilip hız kazanılıyor.
Neyse onu geçelim telefonu usb ile bağladım sonrasında Delphi ide sine telefonu nasıl tanıtabilirim

Rica ederim.
Biz daha hızlı test ediyoruz. Windows platformunu seçip geliştiriyoruz. Her modül bitiminde de fiziksel cihazda test ediyoruz. Böyle daha hızlı oluyor. 
Google tarafından uzun süredir, Android emulator desteği düşük olduğundan ve performanslı olmadığından dolayı tercih edilmiyor. 
Gerçek ortam ile aynı sonucu almanız oldukça güçtür. 
1- Telefon markanızın USB ADB driver'ını yüklemelisiniz. Örneğin Samsung Android ADB Driver diye aratıp, bulabilirsiniz.

Telefonu PC ye bağladığınızda aşağıdaki gibi görünmesi gerekiyor.

2- Telefon  ayarları / Telefon hakkında/ Yazılım Bilgileri / Yapım Numarası (Build Number) üzerine ard arda tıklayın. Artık geliştiricisiniz bildirimini görene kadar tıklamaya devam edin (Galiba 7 defa).
3- Telefon ayarlarında Geliştirici Seçenekleri çıkacak; buradan USB Hata ayıklama yı etkinleştirin.
4- Telefonu USB ile PC ye bağlayın.
off üstat çok harika oldu bu yaa :-) aşırı teşekkür ederim :-)
adroid studio yu kaldırabilir miyim artık?
(28-02-2025, Saat: 09:33)turkcann Adlı Kullanıcıdan Alıntı: off üstat çok harika oldu bu yaa :-) aşırı teşekkür ederim :-)
adroid studio yu kaldırabilir miyim artık?

Android Stududio, yalnızca Android platformuna yönelik mobil uygulama geliştirmenizi sağlar.
FMX mimarisi ise tek kod gövdesi ile Andoid, iOS, Windows, macOS ve Linux platformları için native uygulama geliştirmenizi sağlar. 
Native olduğu için hızlı ve performanslı çalışır.
FMX mimarisi hakkında da detaylı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsin.
Delphi Multi-Platform (FMX) Nedir? Diğer Geliştirme Ortamlarına Göre farkları Neler?

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  yapay zeka delphi kl007 9 686 26-02-2026, Saat: 09:12
Son Yorum: mrmarman
  Win 11 ve Delphi 7 Minimize sorunu. enigma 7 565 11-02-2026, Saat: 10:27
Son Yorum: RAD Coder
Question Delphi formunu nasıl otomatik tam ekran yapabilirim ? erdemklt0 2 388 23-01-2026, Saat: 10:02
Son Yorum: csunguray
  Delphi SLL kullanım sorunu Bay_Y 12 1.372 22-12-2025, Saat: 18:11
Son Yorum: Bay_Y
  Delphi ile SQL server bağlantı hatası yakalama Under 20 2.046 21-11-2025, Saat: 15:24
Son Yorum: mrmarman

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi