Yorumları: 283
Konuları: 1
Aktif Kullandığınız Delphi Sürümü:
- Delphi 10.1
- Delphi XE7
- Delphi 7
Rep Puanı: 964
Acemi
17-08-2017, Saat: 00:18
(Son Düzenleme: 17-08-2017, Saat: 00:21, Düzenleyen: meko.)
datasnap kullansan dahi bağlantı sorunlarından dolayı yine kilitlenme yaşaman muhtemel.
veri alışverişini client/server ya da datanap olarak yapsanda kilitlenme yaşarsın bunu aşmanın yolu da ilk aklıma gelen thread kullanmandır
bence thread konusunu araştır,
Yorumları: 617
Konuları: 66
Rep Puanı: 3.300
Uzman
(16-08-2017, Saat: 22:59)burakb44 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Wifi ile veritabanına bağlanıp veri alıp gönderiyorum fakat sürekli wifi kopmaları ve kilitlenmeler yaşıyorum. Veritabanı olarak firebird 2.5 kullanıyorum.
windows pc ve windows tablet olan bir yapıda tablet için nasıl bir teknik kullanayım öneriniz nedir?
Yanlışmı anladım tablete client uygulaman yüklü ve bu uygulama başka bir bilgisayarda ki firebird veritabanına bağlı ?
eğer böyle ise wifi kopmalarında veritabanı sunucusu ile arandaki bağlantıda kopuyor
Sqlite da masa ,ürün v.s bilgileri ve sipariş tablon olur tablete sipariş alınır bu sqliteda ki tablona kaydedilir firebird sunucu bilgisayarınla bağlantı test edilir test başarılı ise insert sql cümleni firebirde gönderirsin başarısız ise küçük bir uyarı ile aktarılmamış siparişler var uyarısı görünür kullanıcı da wifi çeken yere geçer artık bağlantı sağlandığı için sqliite daki bilgileri firebirde gönderebilir.
“Do. Or do not. There is no try.”
Yorumları: 617
Konuları: 66
Rep Puanı: 3.300
Uzman
(17-08-2017, Saat: 00:38)burakb44 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: (17-08-2017, Saat: 00:23)masteryoda Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yanlışmı anladım tablete client uygulaman yüklü ve bu uygulama başka bir bilgisayarda ki firebird veritabanına bağlı ?
eğer böyle ise wifi kopmalarında veritabanı sunucusu ile arandaki bağlantıda kopuyor
Sqlite da masa ,ürün v.s bilgileri ve sipariş tablon olur tablete sipariş alınır bu sqliteda ki tablona kaydedilir firebird sunucu bilgisayarınla bağlantı test edilir test başarılı ise insert sql cümleni firebirde gönderirsin başarısız ise küçük bir uyarı ile aktarılmamış siparişler var uyarısı görünür kullanıcı da wifi çeken yere geçer artık bağlantı sağlandığı için sqliite daki bilgileri firebirde gönderebilir.
Doğru anlamışsınız tablette client program yüklü aynı zamanda sistem değişkenleri ve parametreler vs. bilgileride yine tablette firebirdi local olarak tutuyorum. bu dediğiniz işlemi yapmak için sqlite gerek yok tabletteki local db'de bir tane temp tablo yapıp bağlantıyı yakaladığımda servere gönderebilirim. kilitlenmenin sebebi runtimeda buton, panel vs.. çeşitli nesneleri create ediyorum bundan olabilirmi diye sesli düşünüyorum.
Herhangi bir hata v.s veriyormu memoryleak olabilir free etmeyi unutuğunuz nesne varmı onları kontrol edin
http://www.tugrulhelvaci.com/?p=143
buradaki örneği ekleyin programınız git gide hafıza yiyormu kontrol edin
“Do. Or do not. There is no try.”
Yorumları: 84
Konuları: 3
Rep Puanı: 615
Acemi
Anladığm db bağlantısından kaynaklan bir sorun değil bu, runtime da oluşturduğunuz nesneleri işiniz bittiğinde free etmelisiniz veya proje ilk çalışmada bütün nesneleri oluşturun.
Aynı zamanda da projenin bellek kullanımını takip edin eğer artıyorsa kullandığınız sql, nesneler vs ihtiyacınız olmayanları free ve close etmelisiniz.
Yorumları: 305
Konuları: 20
Rep Puanı: 3.989
Uzman
Donma kısmı veriyi çekerken mi yoksa nesneleri oluştururken mi olduğunu iyi analiz edin.
TStopWatch ile süreleri takip edebilirsiniz.
Amatör Küme Bilgisayar Programcısı