(23-12-2017, Saat: 09:20)Abdullah ILGAZ Adlı Kullanıcıdan Alıntı:İddialar doğruysa dediğnizde haklısınız ama lazarus topluluğunun konuyla bir ilgisi yok, onları suçlamak haksızlık olur.Ayrıca toptan bir şekilde Freepascal topluluğunu suçlamak da haksızlık olur.Ben en azından şaibeli olduğu için bu bileşenleri kullanmayı düşünmüyorum ama açık kaynaklar desteklenmeli bence. DelphiCan forumu da bunu yapmalı kanatimce DelphiCan Embarcadero'nun lisanslı ürünü değil sonuçta.(23-12-2017, Saat: 09:09)savasabd Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hocam şurada Embarcadero'dan bazı bileşenleri aldığından bahsediliyor ama ne kadar kanıtlandı bilmiyorum fakat codetyphoncuları biraz kızdırmış anlaşılan yazıyı yazan şahıs.
Düpedüz hırsızlık bu. Başka açıklaması yok bence Savaş Bey. Sizin kapalı kaynak kodlarınızı birilerinin elinde açık kaynak proje olarak görmeniz neticesinde tepkiniz ne olurdu? VgScene zaten Fmx'in çıktığı nokta. Ki Embarcadero çok ciddi paralar ödeyip satın aldı. Tuhaftır ki kimsenin haberi olmadan açık kaynağa dönüşmüş, Pilotlogic tarafından orca için karbon kopyası çıkarılmış.
İnsanlar tüm dünya üzerinde aynı. Freepascal'dan anladıkları, free olmayanların da onlar için bir hak olduğu sanırım. Birleşik Devletler hudutları dışında olmaları, Birleşik Devletler yasalarına göre korunan Embarcadero ve ürünlerinin bariz hırsızlık yapılarak hiçbir hak beyan etme yada söylemeye ihtiyaç duymadan, izin yada herhangi bir telif ödemeden açık kaynak projeye koymaları hiçbir anlam ifade etmiyor. Aslolan bu platformu kullanıp bunları öngören veya farkeden geliştiricilerin protesto etmesi. Görüyorum ki freepascal ve lazarus toplulukları bu açıdan korsanı damarlarında akan kan gibi yaşıyorlar.
Acizane tavsiyem CodeTyphon ve Lazarus konuları ile arama motorlarına malzeme vermememiz. Netice itibariyle burası Delphi formu ve Delphi, Embarcadero'nun lisanslı bir ürünü. Forum breadcrumb'ı incelendiğinde ilk sırada Delphi Can geliyor.
Herhangi bir basit problem, hakkında yeterince toplantı yapılarak, çözümsüz hale getirilebilir.
https://play.google.com/store/apps/developer?id=ONGUN
https://play.google.com/store/apps/developer?id=ONGUN