06-02-2018, Saat: 15:09
(06-02-2018, Saat: 14:36)sadettinpolat Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Alıntı:Elbette gönül ister ki; herkes aynı hijyen koşullarına riayet etsin. Ancak programcı bu tarz ihtimalleri açıkta bırakmayan kişiye verilen addır.
O zaman şöyle bir soru sormak gerekir. Programcının asıl amacı ne olmalıdır ?
Ortama uyum sağlamak mı yoksa insanları olması gereken en uygun duruma yönlendirmek mi ?
Kapakta hacet bulmak her durumda meydana gelebilir , bunun kapağın açık ya da kapalı olması ile çok alakalı bir durum olduğunu düşünmüyorum.
Bence programcı sağlık açısından en uygun durum neyse insanları o duruma yönlendiren kişi olmalıdır.
Programcının asıl amacı minimum bug ile efektif kod yazabilmektir. Olumsuz durumları minimum'a indirgemektir. Kendisine mantıklı gelen yolu izleyen değil, kullanıcıların neler düşünebileceğini tahayül edip, nerelerde hatalar yapabileceklerini bilen ve önlemini almaya çalışan kişidir programcı.
Kapakta hacet bulmak her durumda gerçekleşmez. 3ncü seçenekte dediğinin gerçekleşebilmesi için bir kötü niyet olması gerekir. Oysaki 1 ve 2nci seçeneklerde, çok sıkışmaktan, kapağı kaldırırken elinden düşürmekten vb. kazara oluşabilecek nedenler ile tuvaletin oturma kapağına basbayağı küçük abdest yapılmış olabilir.
Bu yüksek ihtimali görmezden gelmek düzgün bir programcılık ve analiz olmaz güzel kardeşim. Programcı mükemmeli hedeflemeli, kodu her türlü etkiden korumaya çalışmalı, analizde açık bırakmamaya gayret etmeli, bütün ihtimalleri düşünmeli ve kodu kendisinden ve tüm bu olumsuz olasılıklardan korumalıdır. Bana göre programcı bu kişidir. Bu kişiler Zeki Müren'dir, Müzeyyen Senar'dır, Münir Nurettin Selçuk'tur, Barış Manço'dur; diğerlerinin isimlerini vermek polemik olur.(Sanat yaptıklarını zannedenler diyelim biz onlara)
Tuvalet burada sadece bir örnek idi. Amacın ne olduğunu anketin tamamlanmasından sonra yazdığım ilk mesajda zaten görebilirsiniz. Ancak tuvalet sadece bir örnek dahi olsa; ben yine de en mantıklı seçeneğin her açıdan 3ncü seçenek olduğunu düşünüyorum.
Sağlık ve hijyenin toplumsal alanlarda olmasını beklemek sadece bir hayaldir. Herkesin alışkanlıkları, bilgi ve kültür seviyesi, hassasiyetleri aynı olmayacağı için; ortak bir tutum ve davranış, ortak mekanlarda %100 mümkün değildir. Dolayısı ile hijyen ve sağlıkla alakalı yazdıkların gayet güzel temenniler olsa dahi, seni gerçeklere dönmeye davet ediyorum sevgili kardeşim
Mal sahibi, mülk sahibi
Hani bunun ilk sahibi ?
Mal da yalan mülk de yalan
Var biraz da sen oyalan...
Hani bunun ilk sahibi ?
Mal da yalan mülk de yalan
Var biraz da sen oyalan...