Üstadım merhaba.
Yeni bir başlık açmak ile açmamak arasında kararsız kaldım.
Öncelikle soruyu okuduktan sonra eğer yeni bir başlık açmayı salık verirsen cevap yazmadan bildir açayım. Taşımakla uğraşılmasın, link ile buraya refferans verir öyle devam ederim.
Soru aslında burada belirttiğiniz son cümle ile ilgili.
ile uygulama ön planda iken de mesaj almayı sağlıyor demiştiniz ya, sonra araştırdım Google API ekranında (bkz.bu link) farklı ifade edilmiş. Ön planda iken onMessageReceived, arka planda iken System tray demiş. Sonra da eklemiş.
Bugün tatil diye kolları sıvayıp bir deneyeyim istedim.
Bu satır yokken de mesaj ( hem ön planda hem de arka plandayken ) sorunsuz geliyor. ( Android v6.0.1 @ Note 4 )
Soru (1) İfade ettiğiniz şey, Android ( System Tray ) Notification almak veya almamak şeklinde miydi ?
- Keza denemelerimde program BackGround olduğunda System Tray ile aldığım mesajı, program ForeGround'dayken System Tray'de değil, herhangi bir uyarı almadan direkt yazılıma düşüyor ve öyle çalışıyor.
Soru (2) Karşılaştığım sorun ise, eskiden System Tray'daki mesaja tıklayınca o mesaj silinir, program açılır ve Form OnActivate olayında bu mesajın içeriğini okurdum. Şimdi aynı işlemi yine sorunsuz yapabilmeme rağmen (mesaj detay içeriğini onActivate aşamasında okumak) Tray'deki mesaj silinmiyor. Silme işlemini kullanıcı olarak ayrıca gidip elle yapmam gerekiyor. Mesaj tiplerini kontrol ettim, sticky vs değil standart notification.
Soru (2buçuk) Bu traydaki mesaja tıklayınca Startup özellikli zaten elimde olan TPushServiceNotification 'u okuduktan sonra nasıl (handled) temizliyoruz. Disposed, Free vs. hiçbiri bana mısın demiyor
Bu konulara bir açıklık getirebilirsek kafam rahatlayacak.
Yeni bir başlık açmak ile açmamak arasında kararsız kaldım.
Öncelikle soruyu okuduktan sonra eğer yeni bir başlık açmayı salık verirsen cevap yazmadan bildir açayım. Taşımakla uğraşılmasın, link ile buraya refferans verir öyle devam ederim.
Soru aslında burada belirttiğiniz son cümle ile ilgili.
Kod: (Select All)
<action android:name="com.google.firebase.MESSAGING_EVENT"/>Kod: (Select All)
onMessageReceived is provided for most message types, with the following exceptions:
Notification messages delivered when your app is in the background. In this case, the notification is delivered to the device’s system tray. A user tap on a notification opens the app launcher by default.
Messages with both notification and data payload, both background and foreground. In this case, the notification is delivered to the device’s system tray, and the data payload is delivered in the extras of the intent of your launcher Activity.Bugün tatil diye kolları sıvayıp bir deneyeyim istedim.
Bu satır yokken de mesaj ( hem ön planda hem de arka plandayken ) sorunsuz geliyor. ( Android v6.0.1 @ Note 4 )
Soru (1) İfade ettiğiniz şey, Android ( System Tray ) Notification almak veya almamak şeklinde miydi ?
- Keza denemelerimde program BackGround olduğunda System Tray ile aldığım mesajı, program ForeGround'dayken System Tray'de değil, herhangi bir uyarı almadan direkt yazılıma düşüyor ve öyle çalışıyor.
Soru (2) Karşılaştığım sorun ise, eskiden System Tray'daki mesaja tıklayınca o mesaj silinir, program açılır ve Form OnActivate olayında bu mesajın içeriğini okurdum. Şimdi aynı işlemi yine sorunsuz yapabilmeme rağmen (mesaj detay içeriğini onActivate aşamasında okumak) Tray'deki mesaj silinmiyor. Silme işlemini kullanıcı olarak ayrıca gidip elle yapmam gerekiyor. Mesaj tiplerini kontrol ettim, sticky vs değil standart notification.
Soru (2buçuk) Bu traydaki mesaja tıklayınca Startup özellikli zaten elimde olan TPushServiceNotification 'u okuduktan sonra nasıl (handled) temizliyoruz. Disposed, Free vs. hiçbiri bana mısın demiyor

Bu konulara bir açıklık getirebilirsek kafam rahatlayacak.
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

Muharrem ARMAN