26-04-2018, Saat: 09:37
(24-04-2018, Saat: 17:24)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,
Google FCM Servisi başlık kısmı için tittle, içerik kısmı için ise message anahtar kelimelerini kullanıyor.
Notification veya Data mesaj tipinde bu iki anahtara bir değer vermeniz durumunda uygulama kapalı iken veya arka planda iken başlık ve mesaj bilgisi görüntülenecektir.
Aşağıda bununla ilgili bir örnek paylaşıyorum.
{ "to": "APA91bEVD4heG9FXU8ImZGA_XN96Aw_CjW_XE7_TokenDeğeri", "data": { "title": "Mesaj Başlığımız", "message_id": "msgId1", "message": "Merhaba, Nasılsınız? Bu mesajın metin kısmıdır!", "image-url": "http://www.delphican.com/images/logo.png" } }
Merhaba Hocam,
Yanıtınız için teşekkür ederim, şurada bir yazım yanlışımız mı var acaba, kırmızı ile işaretlediğim "tittle" ve Json kod bloğu içindeki "title" ifadelerinde "t" sayısında farklılık mı var?
Sorunu şu şekilde çözdüm bende fcm'nin örneklerindeki yapıya göre
'gcm.notification.message'
'gcm.notification.title'
gcm.notification.body
'gcm.data.message'
'gcm.data.title'
gcm.data.body
komutlarının hepsini kullanmama rağmen alamayınca bende, gelen json'u inceledim, bana gelen jsondan doğrudan title ve message parametreleri ile çektim bu şekilde aldı. Zaten uygulamama bildirimleri Firebase Console üzerinden göndermeyeceğim kendi serverımdan fcm sunucularını kullanarak göndereceğim için yapıyı kendim oluşturuyorum. O sebeple problem olmadan alabildim.
Ancak bu alamama durumum kafama takıldı, sanırım müsait ilk vaktimde farklı bir uygulama açıp bu bildirim meselesinde neden alamadığımı inceleyeceğim ve sizin tavsiyelerinizi uygulayacağım inşaallah.
Teşekkürler, vesselâm.