30-04-2018, Saat: 11:09
Sleep(10) satırını ilgili döngünün içinde kullanmak; işletim sistemine uygulamanızın main thread'ini 10 milisaniye boyunca durdur demektir. Ancak realite'de bu süre 10 milisaniyeden çok daha uzun olacaktır. Çünkü thread'iniz işletim sisteminin scheduler'ı tarafından durdurulmuş ve çalıştırılma sırası diğer thread'lere geçmiştir. Round Robin, priority round robin yapısında thread'inize boosting bile uygulansa; threadinize geri dönüş süresi 10 milisaniyeden uzun olacaktır.
Dolayısı ile istediğimiz şey Sleep değil. Bu arada yeri gelmişken Sleep(0)'dan bahsetmeden olmaz. Sleep(0) özel bir anlam ifade eder. Sleep(0) işletim sistemine; "eğer çalıştırılmak için bekleyen başka thread'ler var ise buyur onları çalıştır kardeşim, benim daha fazla çalışma zamanına ihtiyacım yok. Ama bekleyen thread yoksa, ben çalışmaya devam ederim" demektir.
Sleep(0) = SwitchToThread.
Benim sizlerden araştırmanızı istediğim API'ler aşağıdakiler olacaktır. Tabii öğrenmek isteyene;
Cevaplarınızı bekliyorum
Dolayısı ile istediğimiz şey Sleep değil. Bu arada yeri gelmişken Sleep(0)'dan bahsetmeden olmaz. Sleep(0) özel bir anlam ifade eder. Sleep(0) işletim sistemine; "eğer çalıştırılmak için bekleyen başka thread'ler var ise buyur onları çalıştır kardeşim, benim daha fazla çalışma zamanına ihtiyacım yok. Ama bekleyen thread yoksa, ben çalışmaya devam ederim" demektir.
Sleep(0) = SwitchToThread.
Benim sizlerden araştırmanızı istediğim API'ler aşağıdakiler olacaktır. Tabii öğrenmek isteyene;
Cevaplarınızı bekliyorum
Mal sahibi, mülk sahibi
Hani bunun ilk sahibi ?
Mal da yalan mülk de yalan
Var biraz da sen oyalan...
Hani bunun ilk sahibi ?
Mal da yalan mülk de yalan
Var biraz da sen oyalan...