(26-05-2018, Saat: 18:57)canbir Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Öncelikle bu faydalı konuya dahil olan ve bilgilerini paylaşan herkese teşekkür ediyorum.
Hafıza kaçağı olduğunu tespit ettiğim bir programımda, sorunun çok fazla kullanılan json okuma fonksiyonumdan kaynaklandığını tespit ettim. Fonksiyon sonundaki free metotlarını FreeAndNil ile değiştirdiğimde hafıza kaçağı sorunum kalmadı. Bu konuyu da "free etmek yetmiyor mu, neden bir ne nill yapmak gerekiyor?" diye düşünüp bunu araştırdığım için görmüş oldum.
Demek ki bazen free etmek yetmiyor. Tuğrul Beyin açıklamaları kafama yattığından, bundan sonra free yerine FreeAndNil kullanacağım.
Bu konuyla doğrudan ilintili değil ama kısaca belirtmeden geçmek istemedim. 10.2 Tokyo verisyonundan önceki Rest objelerinde link deki gibi bir kaçak sebebi vardı. Bu işlem 10.2 Tokyo'da düzeltilmiş. Sorun yaşayanlar aşağıdaki atamayı deneyebilirler:
RestClient.FallbackCharsetEncoding := '';

