13-07-2018, Saat: 11:28
(Son Düzenleme: 13-07-2018, Saat: 12:06, Düzenleyen: Mr.Developer.)
(13-07-2018, Saat: 08:30)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(12-07-2018, Saat: 19:43)BY-HAYALET Adlı Kullanıcıdan Alıntı: nasıl düzeltebilirim peki fesih bey pek bilgim yok kaynaklardan bakarak yaptım .
Merhaba,
Aşağıdaki resimde örnek bir SQLite tablo var. Tabloda yalnızca OGRENCI_NO alanında Unique işaretlenmiş. Veri tabanı doğal olarak yalnızca benzersiz öğrenci no kaydına izin verecektir.
İşareti kaldırdığımız durumda benzer öğrenci numarası kaydı yapılabilecektir.
Siz de kendi tablonuzdaki isimler alanı için aynı işlemi yapın.
iyi günler fesih bey,
SQLite tablomu kontrol ettiğimde ve hatta yeni database oluşturup baktığımda benzersiz-Unique seçili gelmiyor. dolayısı ile sonuç aşağıdaki görsel
ama aynı veriyi eklememe sorunu devam ediyor.

(13-07-2018, Saat: 01:05)brs Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(12-07-2018, Saat: 19:43)BY-HAYALET Adlı Kullanıcıdan Alıntı: nasıl düzeltebilirim peki fesih bey pek bilgim yok kaynaklardan bakarak yaptım .
Merhaba;
UserFDQuery.SQL.Add('ID INTEGER PRIMARY KEY AUTOINCREMENT');
Ben bu yöntemi kullanıyorum bu zamana kadar hiç sorun yaşamadım.
procedure TForm1.UserConnectionAfterConnect(Sender: TObject); begin UserFDQuery.Connection := UserConnection; UserFDQuery.Active := False; UserFDQuery.Close; UserFDQuery.SQL.Clear; UserFDQuery.SQL.Add('CREATE TABLE IF NOT EXISTS USERS('); UserFDQuery.SQL.Add('ID INTEGER PRIMARY KEY AUTOINCREMENT'); UserFDQuery.SQL.Add(', USERNAME VARCHAR(255)'); UserFDQuery.SQL.Add(', USERPASS VARCHAR(255)'); UserFDQuery.SQL.Add(', HATIRLA VARCHAR(255)'); UserFDQuery.SQL.Add(', YETKI VARCHAR(255)'); UserFDQuery.SQL.Add(', DURUM VARCHAR(255)'); UserFDQuery.SQL.Add(', TARIH DATE'); UserFDQuery.SQL.Add(' ) ; '); UserFDQuery.ExecSQL; end;
teşekkür ederim umarım bende de olumlu sonucu verir.
navicat yazılımı kullanılarak oluşturulan SQLite database tablosunda sorun çözüldü.
herkese teşekkür ederim.