Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SQL Server veritabanına nasıl bağlanmalıyız? Unidac mı, Firedac mı, DataSnap mi?
Merhaba,
FMX mimarisini çıktığı ilk günden beri sıkı takip ediyorum.
Mobil işletim sistemleri üzerindeki, uygulamaların yaşam biçimi maalesef ki; bildiğimiz manadaki veri tabanı programcılığına ters düşüyor. Yani doğrudan DB'ye bağlanıp, sorgu yapmak veya diğer veri tabanı işlemlerini yapmak mobil uygulama prensiplerine aykırı geliyor. Connection sürekli bağlantı ihtiyacı duyuyor. Ara ara bağlantıda kopmalar meydana geliyor. Sorgu sırasında anlık bir kopma oluyor ve connection bileşeni tekrar bağlanmaya çalışıyor veya bağlanıyor. Bu durumda veri kayıpları, uygulamanın kırılması gibi durumlarla karşılaşıyoruz.
Bu durum FMX mimarisine özgü değil diğer yazılım geliştirme ortamları için de aynıdır (uygulama yaşam döngüsü ile ilgilidir).
Bu nedenle; test amaçlı uygulamalar harici, şu ana kadar hiç kimseye doğrudan bağlantı önermedim, size de önermiyorum. Bu bileşen ister FireDac (ki şu an için mobil platformda doğrudan bağlantı özelliği yok. Muhtemelen dediğim sebepten ötürüdür) olsun, ister UniDac olsun tavsiye etmiyorum.
DataSnap bildiğiniz gibi önceden yalnızca SOAP desteği mevcuttu, şu an (Delphi 10.2 Tokyo sürümü ile birlikte) REST mimari desteği de mevcut. 
DataSnap+REST iyi bir tercih olacaktır. 
Fakat benim tavsiyem;
Linux sunucu üzerinde Web Module + REST olacak.
DelphiCan'dır!

Bu Konudaki Yorumlar
Cvp: SQL Server veritabanına nasıl bağlanmalıyız? Unidac mı, Firedac mı, DataSnap mi? - Yazar: Fesih ARSLAN - 07-11-2018, Saat: 11:23

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Android İmzalama İşlemi Nasıl Yapılır? - Anlatım Altıner 0 528 01-01-2025, Saat: 14:40
Son Yorum: Altıner
  [FireDac][Dats] duplicate data ikurt07 3 1.031 11-07-2024, Saat: 11:41
Son Yorum: hi_selamlar
  FMX Webbrowser nasıl yazdırılır barissagir 0 592 04-03-2024, Saat: 12:11
Son Yorum: barissagir
  Image Kalite Nasıl yükseltilir? barissagir 1 1.312 28-09-2023, Saat: 18:52
Son Yorum: hi_selamlar
  Rest Server'dan Android cihaza apk transferi serifaliyagci 0 606 22-08-2023, Saat: 17:31
Son Yorum: serifaliyagci

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi