30-11-2018, Saat: 10:12
(30-11-2018, Saat: 09:38)csunguray Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(30-11-2018, Saat: 08:22)ssahinoglu Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Öğretmenden ve okuldan azami fayda sağlamak öğrencinin görevidir.
Ama maalesef üniversite hocalarının bir çoğu kibir dolu ve öğrenciyi peşinden koşturan kendini beğenmiş tipler.
Kesinlikle katılıyorum -istisnalar kaideyi bozmaz-
Üniveristede ilk günüm ilk ders:
Hoca: ......bıdı bıdı..... Bilgisayarlar aptaldır hiç bir iş yapamazlar. Mesela bilgisayara elektrik direği dikemez dikebilir mi?.....
19-20' li yaşlardaki ben: Evet dikebilir......
KİBİRLİ hoca: Allah Allah nasıl dikebilrimiş anlat bakalım...
19-20' li yaşlardaki ben: Bu şekilde düşünen birinin beni anlayabileceğini sanmıyorum... En iyisi size tahtada gösteriyim
Tahtada 30 dk sonra: Dünyanın ilk elektrik direği dikme makinesi... bilgisayar kontrollü pnomatik bir makinenin çizimleri durmaktadır.
(Meslek liseli olmanın verdiği avantaj+ileri seviye merak ile birlikte)
sonuç: 4 yılda bitmesi gereken üniversite KİBİRLİ bir mahluk yüzünden 5 hatta 6 ya kadar uzar... Babayla papaz olunur ... Fetret devrine girilir.... apar topar askere gönderilir....hayatının 10 senesi ideallerle birlikte tunceli-pülümüre gömülür...
Elbette idealist insanlarda vardı... Belkide onların çabası insan olarak kalmamıza sebep oldu.
Birde kız kardeşimin başörtüsü sebebi ile tıp fakültesini benzer bir mahluk yüzünden bırakması var o ap ayrı bi olay....
biz kendi içimizdeki farklılıklarımızla birlikte; ister din, ister etnik köken, ister ideolojilerimiz vb; birbirimizi kabullenip yaşamayı -geçmişte olduğu gibi- kabullenmezsek... "eğitim şart" deyip savaşmaya birbirimizi kırmaya devam edeceğiz...
Ama bizim insanlarımızın bir gün " Dur bir dk. biz napıyoruz? aynı topraklarda aynı gökyüzüne bakıp aynı mevsimleri geçiriyoruz.Yan komşum benim... arkadaşım... en önemlisi aynı memleketin; aynı kaderini paylaşacak olan insanlarız..... yeriz, içeriz, tartıuşırız, biribrimize güceniriz, ama asla KAVGA etmeyiz birbirimizin ardından KUYU kazmayız "
diyeceklerine eminim bu ümitle yaşıyorum....Rabbim herkesin yardımcısı olsun. inansın inanmasın farkeztmez.....