(18-04-2019, Saat: 10:29)edo Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(18-04-2019, Saat: 05:12)FiRewaLL Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Keşke Bunu Embarcadero yapsa :S
Direk içine gömülü böyle bir ORM yapısı
Embarcadero bir ara, bir ORM ürünü çıkarmış ama sonradan desteğini çekmiş sanırım (adını hatırlamıyorum ama bakınca bulunur -bence hiç aramak için zahmet etmeye bile değmez-). Bir ara BTGrubu her sürümde Embarcadero'dan birilerini misafir ederek seminerler düzenliyordu. Orada yanlış hatırlamıyorsam Pawel Glowacki'ye sormuştum bunu ama net bir şekilde bir ORM ürünü çıkarma niyetleri olmadığını söylemiş (ve derleme performansı/süresi ile ilgili bir şeyler gevelemişti), o gün bugün Embarcadero tarafından böyle bir umudum yok.
He tabi bir de Nullable types mevzusu var konu ile ilgili gözükmese de bence ORM işlerine girmeye başlayınca o da baya bir ihtiyaç oluyor bence, hâlâ Embarcadero yenilik olarak çıkaracak onu da
Ya Nullable durumu sıfırdan tasarım oluşacağı zamanda database tarafında çok güzel oluyor.
C# tarafında ORM yapısından üte geçip .net Core geçtiler.
Ama Delphi tarafında böyle bir mimarinin olması bence şart
Benim yazdığım SQL sorgularını program içerisine almaktan usandım şahsıma.
50 60 stır
StringBuilder ile birleştir
Tarih Ayraçlarında vsler üçer beşertane tek tırnaklar artık iyice insanı yormaya başladı :S