25-03-2020, Saat: 01:44
(Son Düzenleme: 25-03-2020, Saat: 01:44, Düzenleyen: mustafaozpinar.)
(24-03-2020, Saat: 20:09)baloglurecep Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Değerli yazılımcı dostlar virüssüz sağlıklı günler dilerim. Eski bir projemde bir iki değişiklik için tekrar bilgisayar başına geçtim. Local bilgisayarda tıkır tıkır çalışan program ağ üzerinde ise işkence çektirmekte müşteriye.... ağdan bağlanırken süre tuttum.3 dakika 48 saniyede açıldı. Yapılan her işlemin yavaşlığı da ayrı bir sorun. Veri tabanı olarak 2.03 kullanmıştım. Yeni versiyona geçirmedim. Local olarak tesla gibi ışık hızında çalışan program ağda neden öküz arabasına dönüşür?Veri tabanına lokal FB sunucu ile değil veritabanı sunucusu üzerine yüklü FB üzerinden bağlandığınızdan emin olun. Eğer lokal bilgisayardaki FB sunucu ile başka bilgisayar üzerindeki bir DB'ye bağlanırsanız bu DB tümüyle client'in makinasına çekilecek demektir. Bu yavaşlık bu nedenle olabilir.
Firebird versiyon 2.0.3
ana bilgisayarda klasör paylaşıma tam yetki verdim, ayrıca güvenlik duvarından gelişmiş kısmından 3050 portuna izin verdim. IP sabitledim.
Terminal makinede aynı sunucu kurulu. güvenlik duvarı kısmından giden kurallara 3050 portu izinli...
Ping almada sorun yok.
ağ için databese yol tanımım şöyle... 192.168.0.13:C:\Users\balog\Desktop\GENEL\VERESIYEDATA.FDB
iki makinede aynı windows sürümleri ( windows 10 ) yüklü...
Nereden bir yanlışlık yapıyorum. Muhtemel sebepleri ve çözümleri nelerdir?
Herkese sağlıklı virüssüz günler dilerim.
Gerçi db yol tanımı normal görünüyor ama 192.168.0.13 hangi bilgisayar onu biz bilmiyoruz. Bence bunları bir kontrol edin.