Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Thread içerinde for ve sleep işleminde uygulama kırılmasını önleme
Ayrıca belirtmek isterim; Android, IOS işletim sistemlerinin iç yapısını Windows'un ki kadar iyi bilmiyorum ama; onlarda da thread scheduler'ın 1 milisaniyede thread schedule edemeyeceğine inanıyorum. Çünkü bu işletim sistemleri real-time işletim sistemleri değiller. Bu nedenle Sleep(1) çağrımınız aslında 1 milisaniyeden çok daha uzun süre bekleyecektir.

Synchronize kısaca; ana thread al bu işi sen işlet, ben de işin bitmesini bekleyeyim demektir. Dolayısı ile Syncronize içinde çağıran thread'i bekleyen kod deadlock'a neden olur. Multi thread programlamanın doğasında paralellik vardır. Tüm işi ana thread'e yaptırmak istiyorsak, yeni thread'ler kullanmanın hiç bir faydası olmaz.

Queue ise kısaca; yazdığınız kodu birinci parametre ile belirtilen thread'in mesaj kuyruğuna ekler.Birinci parametrede belirttiğiniz thread çağıran thread ise (yani TThread.CurrentThread); bu durumda mesaj kuyruğu yok edilirken temizlenir. Bu halde tüm mesajlar işletilmeye fırsat bulunamamış olabilir. İlk parametrenin nil olarak geçilmesi, yapılması istenen işi ana thread'in mesaj kuyruğuna atar. Dolayısı ile her durumda zamanı gelince işletilir.

Not : TThread.Queue ile alakalı bu forumda daha önce açtığım bir konuda bu tehlikeden örnekleri ile bahsetmiştik.
Mal sahibi, mülk sahibi
Hani bunun ilk sahibi ?
Mal da yalan mülk de yalan
Var biraz da sen oyalan...

Bu Konudaki Yorumlar
Thread içerinde for ve sleep işleminde uygulama kırılmasını önleme - Yazar: Tuğrul HELVACI - 04-04-2020, Saat: 23:45

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Android Uygulama İkonu ARM 2 400 11-11-2025, Saat: 12:15
Son Yorum: ARM
  Apple Store'a Uygulama Yükleyebilen Arkadaşlarla Yardımlaşma... Jakarta2 23 3.987 04-10-2025, Saat: 16:51
Son Yorum: tavsanlili
  google play ve apple storede ücretli uygulama yayınlamak barissagir 4 821 15-09-2025, Saat: 15:03
Son Yorum: barissagir
  Uygulama üzerinden Wifi Bağlanma ? nurah 4 1.043 28-08-2025, Saat: 10:50
Son Yorum: nurah
  IOS Uygulama Yayınlama Sorunu emrahozten 2 714 11-06-2025, Saat: 21:00
Son Yorum: hakan_cng

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi