Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Delphi 10.3 ile mobil uygulamadan esp32 cihazına bluetooth le ile metin gönderme
(29-07-2019, Saat: 12:42)AlpDmr Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Herkese merrhaba, sonunda problemimi aşağıdaki şekilde çözdüm;
Öncelikle cihazın ve karakteristiğin UUID tanılamasını yapıyoruz (tabi isterseniz daha sonra da yapabilirsiniz)
const
 SERVICE : TGUID = '{XXXXXXXX-XXXX-XXXX-XXXX-XXXXXXXXXXXX}';
 CHARACT : TGUID = '{XXXXXXXX-XXXX-XXXX-XXXX-XXXXXXXXXXXX}';
ayrıca cihaz ve karatkteristiği tanımlıyoruz
Device         : TBluetoothLEDevice;
FCharacteristic: TBluetoothGattCharacteristic;
önemli ayrıntılardan biri BLE'nin çalışması için ACCESS_COARSE_LOCATION izninin alınmış olması gerekiyor (ben OnFormCreate yordamında çalıştırıyorum)
{$IFDEF ANDROID}
 FLocationPermission := JStringToString(TJManifest_permission.JavaClass.ACCESS_COARSE_LOCATION);
{$ENDIF}
ve izin talebinde bulunuyoruz
PermissionsService.RequestPermissions([FLocationPermission], RequestPermissionsResult, DisplayRationale);
NOT: daha öne de belirttiğim gibi bu programın kodlarını detaylı olarak (..\Embarcadero\Studio\20.0\Samples\Object Pascal\Multi-Device Samples\Device Sensors and Services\Bluetooth\BLEScanner) klasöründeki örnek programda bulabilirsiniz

gerekli izinlere ulaştıktan (ve cihaza eriştikten) sonra istediğiniz karakteristiğe yazmak için
FCharacteristic:= Device.GetService(SERVICE).GetCharacteristic(CHARACT);
FCharacteristic.SetValueAsString(RawByteString('komut'));
Device.WriteCharacteristic(CHARACT);
ÖNEMLİ: Embarcadero, mobil derleyicilerde Ansichar ve AnsiString kullanımını durdurduğundan (burada ve burada detayları bulabilirsiniz) 8-Bit iletişim ile çalışan hiçbir cihaza (neredeyse tamamı oluyor) Delphi mobil programı ile direkt veri gönderemiyorsunuz. Bu yüzdende ya TBytes kullanarak ya da benim yaptığım gibi bu harika kütüphaneyi kullanıDelphi mobil derleyicilere Ansichar ve AnsiString desteğini geri kazandırıp RawByteString kullanarak MCU'ya komutları gönderiyoruz. Gerisini de MCU'dan okuyarak hallediyoruz.

GÜNCELLEME: Örnek Delphi ve Arduino IDE uygulama kodları dosya olarak eklenmiştir.

Merhaba,
Bulduğunuz cevabı paylaşmanız çok güzel.

ESP32 nedir ne tür projelere uygundur, delphi ile neler nasıl yapılabilir, arduino vs raspberry pi ile farkları nelerdir gibi soruların cevaplarını da içeren makale  hazırlarsanız çok faydalanırız, müsait olduğunuzda yazarsanız çok mutlu oluruz.

Bu Konudaki Yorumlar
Cvp: Delphi 10.3 ile mobil uygulamadan esp32 cihazına bluetooth le ile metin gönderme - Yazar: pro_imaj - 18-04-2020, Saat: 16:26

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Delphi RabbitMq 3ddark 8 4.233 21-11-2022, Saat: 18:26
Son Yorum: 3ddark
  Raspberry Pi, MQTT ve Delphi SimaWB 15 12.121 26-01-2022, Saat: 15:08
Son Yorum: Jakarta2
  Nodemcu ile Delphi json haberleşme arsl01 10 9.893 24-12-2021, Saat: 09:25
Son Yorum: arsl01
  OpenAI GPT3 Nedir? Delphi ile Kullanımı Tan Ay 1 2.033 07-05-2021, Saat: 15:40
Son Yorum: mrmarman
  Mosquitto veri alma/ gönderme Hk. pro_imaj 4 4.366 24-09-2020, Saat: 11:11
Son Yorum: Fesih ARSLAN

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi