Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mosquitto veri alma/ gönderme Hk.
Şuan kullandığım PC'de Delphi yok o yüzden ezbere yazıyorum:
  1. Subscribe olurken Topic olarak '/#' seçtiğinde tüm mesajları yakalayabilmen lazım. Mesajların kimden geldiği Payload içerisinde CleintId şeklinde bir bilgi olabilir. Daha güzeli gönderilen mesajların içerisine gerekli bilgileri eklemek olabilir.
  2. İkinci sorunu tam anlamadım ama Mosquittonun kendisinden cevap vermekten bahsediyorsan bunu bilmiyorum. Mosquitto, broker gibi davrandığı için mesajlara cevap vermek vs. işlemlerle ilgileneceğini sanmıyorum. 
Mesela şöyle bir şey yapabilirsin:
Mesaj gönderirken 
MQTT.Publish('/msg/kullanici1', 'Deneme mesaj');

Bu mesajı dinlemek isteyen uygulama:
MQTT.Subscribe('/msg/#', 0);
şeklinde mesajları dinlerse tüm kullanıcılardan gelen mesajları okuyabilir ve mesajı aldığında topic kısmında hangi kullanıcıdan geldiğini anlayabilir.

Not: Dediğim gibi bunları ezbere yazdım, hatalı olabilir. Ayrıca '/msg/#' bu kısım; '/msg/' yada '/msg' şeklinde olabilir.
There's no place like 127.0.0.1

Bu Konudaki Yorumlar
Mosquitto veri alma/ gönderme Hk. - Yazar: pro_imaj - 23-09-2020, Saat: 16:03
Mosquitto veri alma/ gönderme Hk. - Yazar: SimaWB - 23-09-2020, Saat: 21:00
Cvp: Mosquitto veri alma/ gönderme Hk. - Yazar: pro_imaj - 24-09-2020, Saat: 09:47
Cvp: Mosquitto veri alma/ gönderme Hk. - Yazar: Fesih ARSLAN - 24-09-2020, Saat: 11:11
Mosquitto veri alma/ gönderme Hk. - Yazar: SimaWB - 24-09-2020, Saat: 10:39

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Thumbs Up Delphi 10.3 ile mobil uygulamadan esp32 cihazına bluetooth le ile metin gönderme AlpDmr 8 11.341 19-04-2020, Saat: 13:26
Son Yorum: AlpDmr

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi