14-10-2020, Saat: 11:04
(14-10-2020, Saat: 10:33)Gumiho309 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba, Yazdığım kodu çalıştıramadığım için bir tavsiye almıştım fakat önerilen şeyi nasıl yapacağımı bilmiyorum. Aşağıya öneriyi ve kodu bırakıyorum. Şimdiden teşekkür ederim.Veri girişi diye kastedilen yer, sanırım formdur. Formun üzerine koyacağınız bir combobox içine öncelikle verileri insert edin
Uygulamam gereken işlem bu ; ''Aidat tanımlarının veri girişlerini yaptığınız yerde dairelerin yer aldığı bir combobox yerleştirerek seçilen dairenumarasını da ele alarak aidat kaydını yapmalısınız.''
Kod: (Select All)
procedure TForm7.Button1Click(Sender: TObject);
var
daireNo: variant;
begin
DataModule8.Qaidat.First;
while not DataModule8.Qaidat.EOF do
begin
DataModule8.Qdaire.Open();
daireNo:=DataModule8.Qdaire.Lookup('OTURAN', DataModule8.Qaidat.fieldByName('AÇIKLAMA').AsString.ToLower, 'DAİRENO');
if not(VarIsNull (daireNo)) then
begin
DataModule8.Qaidat.FieldByName('DAİRENO').AsString:=daireNo[0];
DataModule8.Qaidat.Edit;
DataModule8.Qaidat.Post;
end;
DataModule8.Qaidat.Next;
end;
Delphi 10.3 kullanıyorum. Verilerimi sqlite ile alıyorum. Daha önce combobox kullanmadım bir şeyler yapmayı denedim ama bir sonuca ulaşamadım. Delphiye hakim olmadığım için düzeltmeyi yapamıyorum. Veri girişi diye kastedilen satır neresi? Kaydı nasıl yapacağım bir örnek ya da düzeltme gösterebilirseniz çok iyi olur. Yardımcı olursanız çok sevinirim
örnekleme:
ComboBox1.Items.Clear;
ComboBox1.Items.Add('Alpha');
ComboBox1.Items.Add('Beta');
ComboBox1.Items.Add('Gamma');
ComboBox1.Items.Add('Delta');
Yazılımcı, kahveyi koda çeviren bir organizmadır.