20-03-2021, Saat: 14:56
(19-03-2021, Saat: 18:49)ozcanm Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(19-03-2021, Saat: 18:38)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu olayı db den ayarliyamiyormuyuz?. Ayni problemin bi farklisi bende de var. 11.99 gibi bir rakam girince 11.99983838393 gibi saçma sapan bir rakam çıkıyor ortaya.
Merhaba bu sonuç delphi tarafında mı yoksa Firebird tarafında mı?
Firebird tarafı için Alan tipini DECİMAL tanımladıktan sonra Size(Tam sayı kısmı) ve Scale(Ondalık kısmı) alanlarına girdiğiniz değerler doğrultusunda kayıtlarınız yapılacaktır. Alttaki resimde ben değeri 1 girip kayıt yaptığımda sonuç "1,0000" olacaktır. ID tarafından çağırdığınızda da aynı şekilde geri dönecektir.
Sonucu ekranda göstermeden önce @esistem söylediği şekilde yaparsanız sorun yaşamazsınız.
@ozcanm Bey. Öncelikle cevap için teşekkür ederim. Ben uygulamam da Fiyat ile ilgili alanları Float yaptım. MAlesef ki Decimal yapmamıştım. Float yapınca 1.99 gibi girdiğim bir fiyat abuk subuk 1.9989398398 gibi abuk subuk bir rakama çeviriyor. Decimal kısmını bilmiyordum. Alanı float yaptığım için Delphi tarafında ilgili kısmın field tipini Currency yaparak bu işi hallediyordum. Fakat sizin dediğiniz gibi yapsaydım sanırım hiç durrency olayı ile uğraşmayacaktım.
Peki şimdi fiyat ile ilgili alanlarımı Float dan decimal e çevirdiğim de sanırım delphi taradındaki tüm alanları yendien eklemem (Düzenlemem) gerekecektir ki müthiş bir işçilik harcayak diye tahmin ediyorum.
// Bilgi paylaştıkça çoğalır..