18-10-2022, Saat: 14:16
(18-10-2022, Saat: 13:30)tmrksmt Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Gerçekten mükemmel bir paylaşım. Üstelik komponent haline getirip paylaşmışsın ve yapı olarak çok beğendim. Eline, emeğine sağlık kardeşim. Böyle bir paylaşımı ücretli bile vermezler. Çok teşekkür ederim. Bu arada entegrasyonla ilgili bir sorum olacak.
1) Ben mesela Getiryemek ile entegrasyon yaptım. Onlar da basic authentication kullandırıyor ama login olduğunda sana 1 saat geçerli bir token gönderiyor. Trendyol da durum nasıl acaba? Ben kodlarını incelediğimde Auth ile ilgili bir kısım göremedim o yüzden sorayım dedim. Trandyol Api yi de incelediğimde test ortamı dışında başka bir bilgi bulamadım. Basic authentication da username ve password bilgileri body olarak gönderiliyor diye biliyorum ama Trendyol da APIKEY ve APISECRETKEY parametreleri var. Bunlarla mı login oluyoruz yoksa username ve password gönderince bunlar bize mi geliyor (RestoranId ile birlikte) ?
2) Prepare ve Shippping endpointlerini ard arda kullanabiliyor muyuz? Yani daha doğrusu Getir de olduğu gibi servislerinde rate-limiter filan kullanıyorlar mı?
Bu konuda yardımcı olursan çok sevinirim.
Teşekkürler şimdiden.
Rica ederim.
1-) Kodlar içerisinde bütün isteklerde kullanılan TrendyolRequest fonksiyonu içerisinde THTTPBasicAuthenticator.Create(ApiKey,ApiSecretKey); ile basic auth yapılıyor. Componente doldurduğunuz apikey ve apisecretkey bilgilerini otomatik ekliyor isteklerde.
2-) Getir yemekde durum geçişleri arasında 1 dakika beklemek zorunluluğu var, Trendyolda yok. Diğer endpointlerde de Rate limit görmedim.
3-) Bu arada bir süre önce trendyol yemekde gelen bir güncelleme ile yukarıdaki kodlarda durum güncellemede ufak bir değişiklik oldu düzelttim.
Yalnızım ama bir kente yürüyen ordu gibiyim, edebiyattan kaçınmalıyım..