25-11-2022, Saat: 16:40
Alıntı:Fakat hat yok ise uyguamayı kapatıp açmadan yeni den bağlantıyı sağlaymıyrum. bu konuda ne yapabiliriz?Yeniden bağlantı sağlanmaması derken uygulamanın açılış ekranında direkt bağlantı şeklinde mi bir yapı var ? Öyle ise bundan da vazgeçin derim.
* Bir nefes payı bırakırsanız süreç sağlıklı yürüyecektir.
1. Uygulama açıldı, kullanıcı bilgileri, veri tabanı erişim bilgileri set edildi vs. ( SQLite veritabanı local aşağıda detaylandırıyorum)
2. Kanımca veritabanına ilk erişim amacı kullanıcı yetkilerinin teyidi olabilir gibi geliyor. Ben olsam ne yapardım diye kendime sorduğumda, kullanıcı tanımlama anında localde (mobil app özel klasöründedir, root olmayan cihaz erişemez) güvenli kullanıcı olduğunu belirten bir SQLite veritabanı bulundurur, bilgileri bir sonraki sefere sunucuya gerek kalmadan bu tablodan sorgulardım. Bu sadece projenin açılması ilk ekranın gelmesi ile ilgili bir ÖN - GEÇİŞ izni olarak değerlendirin.
3. Uygulama açıldı. ilk seviye kullanıcı erişimi alındı, sonra artık uygulama içerisinde bir kullanıcı hareketi ile bu kullanıcı bilgisini sunucuya teyit ettirir localdeki SQLite tablosunu güncel haliyle yenileriz. Aynı zamanda kullanıcının asıl yetkisi nedir onu programa set edersiniz.
4. BU uygulama açıldı anından sonraki işlemler CONNECT / SQL Sorgu / CLOSE şeklinde olacağından konu gereği uygulamadan yeniden çıkıp girme gereği ortadan kalkar.
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

Muharrem ARMAN