14-07-2023, Saat: 01:09
(13-07-2023, Saat: 14:54)Frrst Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İlk mesajda belirttiğim için gerek olmaz diye düşünmüştüm hocam. Sqlite ile birlikte firedac bileşenlerini kullanıyorum. Tablo adı yetenek ve alan adı seviye şeklinde.
Söylediğimiz yöntemleri araştıracağım ama benim düzeyimle üstesinden gelmek zor olacak.
------ Ekleme ----
Hocam şurada bulduğum kod ile ilk sütunu gösterebildim. Kodlarda hata var mı değerlendirirseniz sevinirim.
var names: TStringList; i: Integer; currentField: TField; currentLine: string; begin With DataM do begin if not FDQuery1.IsEmpty then begin FDQuery1.First; names := TStringList.Create; try FDQuery1.GetFieldNames(names); while not FDQuery1.Eof do begin currentLine := ''; // for i := 0 to names.Count - 1 do for i := 1 to names.Count - 3 do begin currentField := FDQuery1.FieldByName(names[i]); currentLine := '• ' + currentLine + ' ' + currentField.AsString; end; TfrxMemoView(frxReport1.FindObject('Memo1')).Lines.Add(currentLine).MaxValue; FDQuery1.Next; end; finally names.Free; end; frxReport1.ShowReport(); end; end; end;
Başarı ile ilgili sütunu da aynı şekilde kodları tekrar değiştirerek başlangıç ise: * ... uzman ise: ***** gibi bir görünümle göstermek istiyorum.
Merhabalar,
Dosyayı inceleyin lüfen.
delphican.zip (Dosya Boyutu: 8,59 KB / İndirme Sayısı: 5)
Kolay gelsin.
Amaç, bilginin de/aklın da zekat'ını vermek.