(08-11-2023, Saat: 13:57)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(07-11-2023, Saat: 13:46)RAD Coder Adlı Kullanıcıdan Alıntı: CameraComponent bileşeni ile yaptım.
Aşağıdaki konfigürasyonları kullanıyorum.
FScanManager := TScanManager.Create(TBarcodeFormat.QR_CODE, nil); CameraComponent1.Quality := FMX.Media.TVideoCaptureQuality.MediumQuality; CameraComponent1.CaptureSettingPriority := TVideoCaptureSettingPriority.FrameRate; CameraComponent1.GetCaptureSetting.FrameRate := 42; CameraComponent1.FocusMode := FMX.Media.TFocusMode.ContinuousAutoFocus;
CameraComponent bileşeni Android platformunda oldukça yavaş kalıyor. Bu sorun iOS tarafında yok. iOS platformunda oldukça hızlı.
CameraComponent yerine harici bir kamera bileşeni de kullanabilirsiniz.
İncelediklerim arasında Media Suite for FireMonkey oldukça hızlıydı. Bunu da aşağıdaki projede kullanmıştım (ZXing + Media Suite for FireMonkey).
Hocam buradaki FrameRate:=42 nin ne özelliği var?
Standart görüntü akışı (bildiğimiz videolarda) saniyede 25-30 kare (fps)'dir. Bir saniyede daha fazla görüntü karesi almak için saniyedeki kare sayısını belirleyen FrameRate değerini, standardın üzerine çıkararark arttırdım.
Özetle, daha hızlı okuma sağlamayı etkileyen bir parametredir.
Bir dezavantajı var; FrameRate arttıkça iş gücü de artıyor. Dolayısıyla sistem kaynaklarını aşırı tüketiyor.
Begin : = end / 2;