Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Optik form kodlama
(14-11-2023, Saat: 20:35)vedat35 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: öncelikle ücretsiz olarak sunmanıza çok çeşitli sebeplerden karşıyım.

kodlama açısından yardımcı olmak adına, anladığım kadarıyla aşağıdaki gibi bir formu yazıcıya vereceksiniz ve
adı soyadı veya okul kodu gibi bir kolonu otomatik olarak doldurtmak istiyorsunuz, 

"Gelen optikleri tanıtıp doldurulması gereken alanların doldurulması."

bir combobox da görsel tasarımların adları olacak, bu görsel tasarıma görede örneğin önceden hazırlanmış bir fastreport rpt yükletip düzenlemeler yaptırıp yazdırmak istiyorsunuz, bu report nesnesinde form türüne göre hizalanmış (yani kolonların üzerine denk getirtilmiş siyah kutu veya çarpı gibi işaretler olmasını istiyorsunuz)

eğer bu mantık size uyuyorsa;
öyleyse öncelikle görselin ilgili alanını mspaint veya photoshop gibi bir program ile kesmeli ve jpg hale getirmeli,
fast report kurmalı, report nesnesini forma ekleyip çift tıklayarak tasarım görünüme girmeli, forma bir tfrximage koymalı ve bu kestiğiniz resmi ona yükletmekli orjinal evrağın nüshanesınıda koyarak ve yazıcıdan yazdırarak, bu tfrximage deki resmi ilgili çıktının tam koordinatlarına denk gelecek şekilde düşürülmelisiniz, ardından bu tfrximage nesnesinin üzerine ilgili abcde gibi hücrelere gelecek şekilde label lar veya rectangleler dizebilirsiniz, en sonda formu kayıt edip, tfrximage deki refransınızda visible=false yaparak çıkmalısınız, gerisi report nesnesinin yüklenmesi ve dizdiğiniz objelerin kontrolü konusuna kalır. (burada dikkata alınması gereken nokta, siz şablon taslağını yazdırmadığınız için yazıcıdan yazıcıya kağıdın paten tarafından değişik şekillerde alınması gibi durumlardan sapmaların olabileceğidir, yani denk gelmeyi kast ediyorum)

bir başka yol;
delphi 7 de zemini beyaz olan bir form üzerinde (yazıcı beyaz zemini transparent olarak görecekdir) scrolbox içinde ilgili koordinatlara dizilmiş yine refrans timage niz üzerinden dizilmiş yukarıdaki aynı anlatımla label ve rectangelelerinizi dizip, scrolbox u yazdırmak olabilir.

tabiki bu anlatımlarım yapmak istediğinize uymuyor olabilir, bu durumda konuyu dahada ayrıntılandırın lütfen.
vedat bey kardeşim teşekkür ederim yanıtınız için. Mantığını iyi anlamışsınız. Ben de birkaç gündür aynı fikirler üzerinde duruyorum. Ücresiz kısmına hem katılıyorum hem katılmıyorum. Katılmama sebebim ülke genelinde merkezlerdeki birkaç okul hariç inanın sabun alacak maddiyatları yok. Sebep bu. Yalnız emek de ücretsiz olamamalı. Bu programın kullanılabilir hale gelmesi nereden baksak en iyimser olarak bir iki ayı bulacak. Bir karşılığı da olması gerek. Bakalım durum ne gösterecek. 

Fikirleriniz gayet güzel. Benim de zihnimde yavaş yavaş olgunlaşıyor. Teşekkürler

Bu Konudaki Yorumlar
Optik form kodlama - Yazar: baloglurecep - 12-11-2023, Saat: 21:33
Optik form kodlama - Yazar: nguzeller - 13-11-2023, Saat: 12:05
Optik form kodlama - Yazar: enigma - 13-11-2023, Saat: 12:08
Optik form kodlama - Yazar: yhackup - 14-11-2023, Saat: 09:34
Optik form kodlama - Yazar: baloglurecep - 14-11-2023, Saat: 13:22
Optik form kodlama - Yazar: vedat35 - 14-11-2023, Saat: 20:35
Cvp: Optik form kodlama - Yazar: baloglurecep - 15-11-2023, Saat: 01:05
Optik form kodlama - Yazar: sunbeki - 16-11-2023, Saat: 09:13
Cvp: Optik form kodlama - Yazar: COMMANDX - 16-11-2023, Saat: 16:23

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  form close de form bosalmiyor sadikacar60 11 1.626 24-01-2025, Saat: 19:25
Son Yorum: sadikacar60
  Main form status barında mdichild isimlerini görüntüleme nevzatc 2 741 15-12-2024, Saat: 20:36
Son Yorum: nevzatc
  Delphi ile Web Form Alanlarını Doldurma bünyamin68 13 2.565 30-09-2024, Saat: 14:14
Son Yorum: yhackup
  lazarusda form create sorunu sadikacar60 1 601 28-06-2024, Saat: 18:22
Son Yorum: Tuğrul HELVACI
Question Compiler Directive İle Değişken Kodlama YILDIRIMBEY 9 1.920 24-08-2023, Saat: 22:55
Son Yorum: veteran

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi