16-11-2023, Saat: 16:23
(12-11-2023, Saat: 21:33)baloglurecep Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba dostlar okulda öğretmen olarak çalışmaktayım. bu sene LGS öğrencilerini sınava hazırlıyorum. maalesef öğrencilerimizi sınava hazırlanmakta her geçen yıl biraz daha zorlanıyoruz. Okumak istemeyen öğrencileri zorla okulda tutmanın sonuçlarını yaşıyoruz. Öğrencilerin yönergeleri uygulamaktan uzaklaştığına şahit oluyorum. Optikler nasıl dolduruluyor bir görseniz... Sonra bu optikleri eşleştirme imkansız hale geliyor. Öğrencilerin gelişimini takip edemiyoruz.
Bu sebeple bir program yazma zorunluluğu oluştu. optik formlarda zorunlu doldurulması gereken alanların sınav öncesi tarafımızdan bilgisayar yazıcısı ile doldurulmasını sağlamak. Her yayınevi farklı bir optik form kullanıyor. Spontane olarak denemeler alıp yapıyoruz. Dolayısı ile isimli getirme için zaman kalmıyor. Bunu okulda biz yapmak istiyoruz. Gelen optikleri tanıtıp doldurulması gereken alanların doldurulması. bunun için nasıl bir yol yöntem izlemeliyim Delphi 7 kullanıyorum basit şekilde optik formu ölçülerini alarak bir raporlama aracı üzerinde ilgili alanların siyah boyanmasını sağlamak yeterli olacaktır. Sonrasında yazdırmak. Bu konuda fikir verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür eder kolaylıklar dilerim.
Hocam Optik Formunuz nasıl?
@vedat35 in gönderdiği ile aynı mı?
Zamanında (2001 lerde) Yarı resmi bir kurumda MEB in optik form kağıtlarını dolduracak birşeyler yapmıştım.
Görüntüsünü eklerseniz belki bi çözüm sunabilirim.