(28-11-2024, Saat: 11:08)sadettinpolat Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Üstteki ilandan bir takım arkadaşı bulduk aslında ama talepler arttıkça personel olarak da ihtiyaç artıyor. Bu ihtiyaca yönelik olarak arayışımız devam ediyor.
Bunun yanında delphi konusunda personel bulmak eskiye nazaran daha zor gibi. Bunun gerekçelerini de üç aşağı beş yukarı hepimiz biliyoruzdur diye düşünüyorum.
Delphiciler ya delphiyi bıraktılar ya yıllardır alışkın oldukları bir projede konfor alanlarını terk etmek istemiyorlar ya emekli oldular ya da farklı birçok neden sayılabilir.
Sizin nedeniniz hangisi olurdu Cemil hocam.
Mesela şu an Ankarada tam zamanlı ofisten çalışmanız gereken bir iş için hangi şartlar olursa tamam derdiniz. Sakıncası yoksa paylaşabilir misiniz ?
Her ne kadar bunu kendimize itiraf etmeye zorlansak da Delphi işleri yaşlı (45 üstü) işi. Yeni programcılar/mühendisler Delphi ile bir kariyer yapabileceklerini düşünmüyorlar. Bu durumda siz de ancak emekli olup üstüne ek kazanç sağlayacak birini bulabilirsiniz gibi. Böyle bir insanı da fazla yormamanız lazım. Örneğin haftada 4 gün çalışma 3 gün tatil veya bazı günler uzaktan çalışma gibi. Ankara'da ikamet etmesinin gerekmesi de ayrı bir kısıtlama. Son bir çare de kendi elemanınızı yetiştirmeniz. Kolaylıklar diliyorum.


