18-04-2025, Saat: 14:38
(Son Düzenleme: 18-04-2025, Saat: 14:39, Düzenleyen: hi_selamlar.)
(18-04-2025, Saat: 12:03)yhackup Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(18-04-2025, Saat: 10:17)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu .js dosyayı projenizde nasıl kullandığınızı bilemedim. js ile kaynak kodu çekebildiğimizi de biliyorum. O bağlamda js içine koyacağınız bir fonksiyon ile kendi kendinin kaynağını siz res/rc altında belirtmeseniz de uygulama öz resource içindeki kendi bildiği adresten okutup (self) result döndürülebilir diye değerlendiriyorum.
Uygulama örneklem açısından çok kısıtlı olduğundan "bir bilmecem var çocuklar" ETİ reklamları vardı onun gibi acaba nedir deyip kafamızdan element uyduruyoruz.
Size değil de forum geneline yazmış olayım, soracağınız sorular koda odaklı ise mümkünse örnek proje oluştup kaynak kodlarla sorularımızı soralım, cevap için hem kayıtsız kalma oranı düşer hem anlaşılırlık artar hem de sorular başkalatına çok şey öğretir.
Abi aslında güzel sordum da muhtemelen imkansız bir şey istediğim için sizin kafada oluşmadı![]()
"Bu .js dosyayı projenizde nasıl kullandığınızı bilemedim." .js olayına takılmayın. varsayın ki bir json veya txt dosyası var. Ben içerisindeki datayı okumak istiyorum. Örnek proje de veremem çünkü yok ortada bir kod yok hata yok. Olayın yapılabilirliğini sorguluyorum. Bu txt dosyası exe dizininde var olan bir dosya değil projeye eklenmiş bir dosya.
veya onu da geçtim bir pas dosyası olarak düşünün projedeki x.pas dosyasının kodlarını runtime da okumak istiyorum.
şu siteyi örnek vereyim : https://prime.fmsoft.net/demo/desktop/mdemo.dll
mesela bu sitede butona basıldığında runtime da çalışan bir delphi dll dosyasının kendi içindeki source kodu gösterebiliyor ben bunu istiyorum gerçekte bu yapılabilir mi.
(Bunlar yüksek muhtemelle exe dizinine pas dosyasını elle atmışlardır ama ben atmadan da olurmu onu soruyorum)
Merhaba,
@mrmarman hocamın bir paylaşımı mevcut. İncelemek isteyebilirsiniz.
https://www.delphican.com/showthread.php?tid=4815
Kolay gelsin.
Amaç, bilginin de/aklın da zekat'ını vermek.