01-04-2026, Saat: 17:55
Selam Arkadaşlar. Projemi Delphi 12 den 13 e geçirdim.. Android de bir problem yok. Fakat IOS da ister Development ister APPStore olarak target yaptığımda aşağıdaki hatayı alıyorum:
[PAClient Error] Error: E0264 /Users/cio/PAServer/scratch-dir/Cio-mcu/BargoX.app/Info.plist: Property List error: Found non-key inside <dict> at line 1 / JSON error: JSON text did not start with array or object and option to allow fragments not set. around line 1, column 3.
Gemini Abi nin cevabı:
Gemini şunu dedi:
Gönderdiğin dosya içeriği teknik olarak (XML yapısı bakımından) tamamen doğru görünüyor. Ancak aldığın "Found non-key inside
" ve "column 3" hataları, bu içeriğin dosyaya kaydedilme biçimiyle (Encoding) ilgili bir soruna işaret ediyor.
Hatanın kaynağı büyük ihtimalle dosyanın en başında, gözle görülmeyen UTF-8 BOM karakterinin olmasıdır. Mac üzerindeki
aracı bu karakteri gördüğü anda dosyayı okumayı reddeder.
Sorunu çözmek için şu adımları kesin çözüm olarak uygulayalım:
1. Dosyayı BOM'suz Kaydedin (Kritik Adım)
Eğer Windows Not Defteri (Notepad) kullandıysan, o otomatik olarak BOM ekler. Şunlardan birini yap:
Hepsini yaptım fakat Halen bu hatayı alıyorum. Hatta dosyayı sildim Delphini Kendi oluşturmasını sağladım.. Yine aynı hatayı alıyorum..
Delphi 13.1
PAServer: 37.0
MacOs SEquoia
XCode 26
IOS SDV Ver: 26
[PAClient Error] Error: E0264 /Users/cio/PAServer/scratch-dir/Cio-mcu/BargoX.app/Info.plist: Property List error: Found non-key inside <dict> at line 1 / JSON error: JSON text did not start with array or object and option to allow fragments not set. around line 1, column 3.
Gemini Abi nin cevabı:
Gemini şunu dedi:
Gönderdiğin dosya içeriği teknik olarak (XML yapısı bakımından) tamamen doğru görünüyor. Ancak aldığın "Found non-key inside
Kod: (Select All)
<dict>" ve "column 3" hataları, bu içeriğin dosyaya kaydedilme biçimiyle (Encoding) ilgili bir soruna işaret ediyor.
Hatanın kaynağı büyük ihtimalle dosyanın en başında, gözle görülmeyen UTF-8 BOM karakterinin olmasıdır. Mac üzerindeki
Kod: (Select All)
plutilaracı bu karakteri gördüğü anda dosyayı okumayı reddeder.
Sorunu çözmek için şu adımları kesin çözüm olarak uygulayalım:
1. Dosyayı BOM'suz Kaydedin (Kritik Adım)
Eğer Windows Not Defteri (Notepad) kullandıysan, o otomatik olarak BOM ekler. Şunlardan birini yap:
- Notepad++ kullanıyorsan: Üst menüden Encoding > UTF-8 (BOM'suz olan) seçeneğini seç ve kaydet.
- VS Code kullanıyorsan: Sağ altta "UTF-8" yazan yere tıkla, "Save with Encoding" seç ve sadece "UTF-8"i seç.
Hepsini yaptım fakat Halen bu hatayı alıyorum. Hatta dosyayı sildim Delphini Kendi oluşturmasını sağladım.. Yine aynı hatayı alıyorum..
Delphi 13.1
PAServer: 37.0
MacOs SEquoia
XCode 26
IOS SDV Ver: 26
// Bilgi paylaştıkça çoğalır..