17-08-2017, Saat: 00:38
(17-08-2017, Saat: 00:23)masteryoda Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(16-08-2017, Saat: 22:59)burakb44 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Wifi ile veritabanına bağlanıp veri alıp gönderiyorum fakat sürekli wifi kopmaları ve kilitlenmeler yaşıyorum. Veritabanı olarak firebird 2.5 kullanıyorum.Yanlışmı anladım tablete client uygulaman yüklü ve bu uygulama başka bir bilgisayarda ki firebird veritabanına bağlı ?
windows pc ve windows tablet olan bir yapıda tablet için nasıl bir teknik kullanayım öneriniz nedir?
eğer böyle ise wifi kopmalarında veritabanı sunucusu ile arandaki bağlantıda kopuyor
Sqlite da masa ,ürün v.s bilgileri ve sipariş tablon olur tablete sipariş alınır bu sqliteda ki tablona kaydedilir firebird sunucu bilgisayarınla bağlantı test edilir test başarılı ise insert sql cümleni firebirde gönderirsin başarısız ise küçük bir uyarı ile aktarılmamış siparişler var uyarısı görünür kullanıcı da wifi çeken yere geçer artık bağlantı sağlandığı için sqliite daki bilgileri firebirde gönderebilir.
Doğru anlamışsınız tablette client program yüklü aynı zamanda sistem değişkenleri ve parametreler vs. bilgileride yine tablette firebirdi local olarak tutuyorum. bu dediğiniz işlemi yapmak için sqlite gerek yok tabletteki local db'de bir tane temp tablo yapıp bağlantıyı yakaladığımda servere gönderebilirim. kilitlenmenin sebebi runtimeda buton, panel vs.. çeşitli nesneleri create ediyorum bundan olabilirmi diye sesli düşünüyorum.