Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ücretsiz UPX Sıkıştırma Aracı ve GUI arabirimi
Merhaba,

Bir süre ben de UPX kullandım ama sonradan bu tür ürünleri kullanmanın iyi bir fikir olmadığına karar verdim. Bir kaç sebebi var:

- Agresif antivirüs veya güvenlik programları problem yaratabiliyor
- Windows sıkıştırılmamış dosyaları tampon belleğe alamıyor ve bu yüzden de uzun vadede programın açılış hızı daha kötü oluyor
- Otomatik derleme sistemi kullanılmıyorsa her seferinde sıkıştırmak zahmetli oluyor (veya unutuluyor). Build Events ile işler daha kötü, her derleme işleminden sonra bir süre de UPX bekliyorsunuz. Build Event'lerini RELEASE / DEBUG diye ayırmak mümkün ama günlük kullanımda çok da pratik olmuyor.

Daha da trajik kısmı şu: InnoSetup gibi bir kurulum programı ile maksimum sıkıştırma ayarlarını yaptığınızda UPX (ve benzerlerinden) elde ettiğiniz sonuçtan daha iyi bir sıkıştırma oranı elde ediyorsunuz. Yukarıdaki maddelere göre exe'nin boyutunu düşürmenin en büyük sebebi dosyayı müşteriye iletmek (ya da herhangi bir sunucuya yüklemek). Şu durumda benim tavsiyem UPX gibi sıkıştırma programları yerine InnoSetup ile basit bir setup programı yapmaktır.

İyi çalışmalar,
Bahadır Alkaç

Bu Konudaki Yorumlar
Ücretsiz UPX Sıkıştırma Aracı ve GUI arabirimi - Yazar: Bahadir.Alkac - 28-08-2017, Saat: 17:06

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  IDE Installer - Component Kurulum Aracı Fesih ARSLAN 3 4.650 22-04-2023, Saat: 23:42
Son Yorum: mcuyan
  Komut İstemi (Command Prompt) Aracı SimaWB 15 12.951 19-06-2020, Saat: 13:49
Son Yorum: sadettinpolat
  Ücretsiz Component Sayfası shooterman 0 2.059 11-05-2020, Saat: 10:31
Son Yorum: shooterman
  9 Adet ücretsiz ve ücretli FMX Nesne CaglarCoskun 5 6.588 03-03-2020, Saat: 17:56
Son Yorum: Fesih ARSLAN
  Splash Pro Video Player 2.7 Sürümüyle Ücretsiz Yayınlanmış sabanakman 1 2.826 30-08-2019, Saat: 19:06
Son Yorum: yhackup

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi