Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 4/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
unigui serverdan data çağırma
online çalışan tek bir uygulama ile bir den çok müşterinizin kendi bilgilerini görüntülemesinimi istiyorsunu öyleyse örnek bir sqlite da firma bilgileri ve bu firmanın veritabanı yolu vs. bilgileri tutulur logine göre o database bağlanır.

“Do. Or do not. There is no try.”
Tekrar merhabalar,
Öncelikkle anlatma yetenegimin zayifligindan dolayi herkesden özür dilerim.
Online Çalısan tek bir uygulama olacak ve de tek bir database. Bu tek database de misal 10 tane müşterinin verileri yer alacak . Programa
Müşteri kodu kullaranılarak giriş yapılacak. Ben arka planda database de her islemde bu musteri kodunu kullanacağım böylece tek bir database olmasına karşın sanki her müşteri kendi database dosyasını kullanıyormuş gibi görünecek. (verileri bu müşteri kodundan birbirinden ayırmış olacağım)
Bunlarda bir sorun yok. Mevcut masaüstünü kullanan müşterilerimin datalarınıda bu online database aktarmam gerekecek. Bunun içinde mantıklı olan sanırım bir modül ekleyip kullanıcının kendisinin aktarması.
Böyle olunca da daha önceki yazdığım sorunlar oluşabilir diye düşünüyorum.
(02-03-2017, Saat: 14:45)klavye Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Mevcut masaüstünü kullanan müşterilerimin datalarınıda bu online database aktarmam gerekecek. Bunun içinde mantıklı olan sanırım bir modül ekleyip kullanıcının kendisinin aktarması.

Ben her şeyi anladım da, sadece bu kısmı bir türlü çözemedim. Kendimden şüphe etmeye başladım Smile

E.O.F.  (End Of Fun )
Rolleyes
Smile
Şimdi ortada tek bir database var. (Online da. Ve bu benim serverimda barınacak)
Ve şuanda 10 tane firmanın kullandığı masaüstü program. (Herkes kendi firmasının makinasında verileri tutuyor)

Bu müşterilerimin tamamını online geçireceğim. Ama benim barındırdığım serverda tutulacak tüm veriler. Ve bu firmaların verileri tek bir database de birleşek. (Firma kodundan ben ayiracagim onlari)

Birleştirme işlemini her müşteri kendisi yapacak. Yani program içerisine gömeceğim modulden.
Bunlarda sorun yok. Her firma kendi kodu ile online sisteme girecek. Veriler aktar diyecek. Bir dosya secim ekrani cikacak. oradan kendi local datasını seçip aktar diyecek.

Umarım anlatabilmişimdir bu defa Smile
(02-03-2017, Saat: 15:04)klavye Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Şimdi ortada tek bir database var. (Online da. Ve bu benim serverimda barınacak)

(02-03-2017, Saat: 15:04)klavye Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ve bu firmaların verileri tek bir database de birleşek. Birleştirme işlemini her müşteri kendisi yapacak.

Benim takıldığım kısım buralar, şimdi, tek bir veritabanı var ise o zaman neden verilerini birleştirme ihtiyacı duyuyorsun? Zaten veriler tek bir veritabanında değil mi ?
Yoksa iki tane var da sen bunları tek mi yapmaya çalışıyorsun ? Eğer tek bir veritabanın varsa, online için bir şey yapmana gerek yok ki, her müşteri yine kendi kodu ile girer. Sen programında sorgulama yaptığın her yerde o koda göre sorgulama yaparsın olur biter. Müşteri bilgileri birbirine karışmaz.

E.O.F.  (End Of Fun )
Rolleyes
Tek veritabanı yeni hazirlayacagim unigui de kullanilacak veritabani olacak.

Mevcut masaustu kullanilanlarda herkesin veritabani mevcut. masaustundekileri uniguide kullanilmak icin birleştirecegim. uniguide kullanırken herkesin masaustundeki gibi kendi veritabanını kullanmasını istemiyorum. tek bir veritabaınında verileri birlestirmek istiyorum.

Masaustundeki en buyuk sıkıntı herkesin kendine ait veritabanı olduğu iiçin bakımı vs.. çok zor. Unigui de de her firmaya veritabanı oluşturmaya kalkarsam en küçük bir değişiklikte hepsini birden güncellemem gerekiyor. onun yerine tek bir veritabanında tum firmaları tutmak istiyorum.

Özetle mesela 300 müşterin olan bir MASAÜSTÜ programın var diyelim. Türkiyenin heryerinde 300 firma kullanıyor. ve artık müşterilerini masaüstü yerine webden kullandırtmaya karar verdiniz.
Bunun icin de unigui de bir uygulama yapayim ve tek bir database üzerinde 300 firmayı barındırayım diye düşündünüz.
Bunun için seçenekler
1- 300 firmadan tek tek mevcut datalarını istersiniz ve kendiniz yeni kuracağınız yapıdaki database e aktarırsınız.
2- bir arayüz yazıp müşterinin aktarmasını sağlarsınız.

Ben ikinci seceneği yapmayı düşünüyorum.
Şimdi anlaşıldı Smile

Ben çok kullanıcılı ortamda birden çok müşterinin kullandığı tek bir veritabanı var sanıyordum. Şimdi, her müşterinin kendi ayrı veritabanı olduğunu anlamış olduk.
Bu durumda, dediğin doğru. Bilgileri tek veritabanına aktarman gerekir ama o şekilde aktarım da sorun çıkarabilir çünkü bir müşterinin veritabanında var olan ID numarası diğer müşterinin veritabanında da olabilir (ki mutlaka vardır) . O yüzden aynı ID'ler olduğu müddetçe aktarım yapman mümkün değil.

Sen artık kendin bir program yazıp ID'leri artırarak aktarımı sağlaman gerekir ya da dediğin gibi müşterilerin kendi bilgilerini kendilerinin girmesini de isteyebilirsin.

E.O.F.  (End Of Fun )
Rolleyes
Aktarımda sorun olmaz. her tabloya kurum kodu eklenir. o alanıda primary key yapilir. tum sorgularda kurum kodu olacagi icinde ayni id numarasi olmasi sorun teskil etmez.
Tasarımla ilgili sorun yok. Sorun daha once yazdıgım iki sorunla ilgili.

"
Burada 2 sorun ortaya çıkabilir diye düşünüyorum
1- unigui upload işlemi yaparken büyük verilerde nasıl davranır ve kaynak tüketimi nasıldır?
2- Masaüstü programının verileri upload olduktan sonra unigui içinden ikinci bir baglantı açılıp bu database e bağlanılması ve verilerin tek tek aktarılması. Söylediğim 10 binlerce kayıt olayı ortaya burada çıkıyor. "

Ramazan bey hakkınızı helal edin sizide epey uğraştırdım.
Estağfurullah ne demek, senin işin görülsün gerisi mesele değil Smile

Upload işlemini unigui ile mi yapacaksın ? Ben daha önce hiç unigui ile data upload işi yapmadım, o yüzden nasıl davranır bilemiyorum. Bence data aktarımlarını unigui ile yapmak yerine, başka normal bir masaüstü programı ile yapıp, aktarımı bitmiş haline unigui ile bağlantı sağlasan daha iyi olur diye düşünüyorum.

E.O.F.  (End Of Fun )
Rolleyes
Her müşteri farklı sehirlerde olabilir. onun icinde masaustu isi sıkıntılı olabilir. Amacım suya sabuna dokunmadan müsteriye bir hesap acmak gerisini kendisi yapmasi.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Delphi ile web programlama(Unigui, Tms Webcore vs vs..) mbalci 9 3.051 28-04-2025, Saat: 21:10
Son Yorum: poseidon
  Aktif Calısan Unigui Projeri mehmet07 4 1.689 07-03-2025, Saat: 15:34
Son Yorum: yhackup
  Unigui Dll+ Ssl apachi2006 1 785 19-01-2025, Saat: 20:21
Son Yorum: apachi2006
  UniGui Mobil ikurt07 4 1.497 01-11-2024, Saat: 22:11
Son Yorum: ikurt07
  Unigui FastReport DialogPage bydelphi 0 553 18-10-2024, Saat: 11:58
Son Yorum: bydelphi

Konuyu Okuyanlar: