Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lisans Sistemi hakkında bilgi istiyorum.
Kullanma hakkım var mı yok mu bunu bir yerden görebilir miyim. Üye olduğum lisanslarımın olduğu panel de böyle bir bilgi var mı acaba? Siz kaç hakkınız olduğunu nasıl bile biliyorsunuz?

(11-11-2023, Saat: 21:28)delphicim Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,

https://www.btgrubu.com

Selma hanım ile iletişime geçebilrisiniz.

Ilk sorunu yaşadığımda iletişime geçmiştim açıkçası ne olduğundan da haberim yoktu. Yeni bir bilgisayar aldım ve 3 kurulumu da aynı bilgisayara yaparak hakkımı harcadım. Böyle birşey olduğundan haberim yoktu. Lisans alırken böyle birşeyden bahsedilmedi. Hata verince bende önce BTG ye yazdım. Bağlanıp lisans hakkınız dolmuş dediler. İkna etmek için oldukça dil döktüm durumu kendilerine izah ettim ama pek bir ise yaramadi. Amaçları yeni lisans satmak olduğu için ne dediysem dinlemediler sorunun çözümünün yurt dışında olabileceğini düşündüm ve mail attım. Önce ilgileneceklerini söylediler ama uzun bir süre cevap gelmedi. Sonrasında birkaç ısrarlı mail daha attıktan sonra uğraşmamak adına yeni lisans almam gerektiğini söylediler. Bende çalışır şekilde aldığım bilgisayar imajı ile işimi çözmeye çalışıyorum.
Merhaba, Benim durum biraz daha farkli ben 2 yıllık destek ile satın aldım ve 2025 yılına sonuna kadar destek sürem var. Aldıgımda bana 11,3 için lisans key verildi şimdi ise yeni çıkan versiyon 12 athena kurmak için lisans key talep edeceğim bunu nasıl yapmam gerekiyor. cunku o gosterdiğiniz formda hangi seçenekler ile ilerleyeceğimi pek anlamadım. veya belkide farklı bir yerden onu talep etmem gerekiyor. Yardım rica etsem tesekkürler
ve herkesin yeni yılı kutlu olsun
lisans safasında en son hangi tarihde bitiyor bak, bu işlemlerin otamatik olması gerekiyor. lisans key gelmiyor aynı key tanımlama yapılıyor, lisans key, mail ve şifre ile kayıt ediyorsun.
Şunu merak ediyorum. Lisanlı ürününüzün garanti süresi bittiğinde ne oluyor ? Yenileme için ücret mi ödeniyor, yoksa yenilemeden o şekilde kullanmaya devam edebiliyor musunuz ??
(02-01-2024, Saat: 15:29)enigma Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Şunu merak ediyorum. Lisanlı ürününüzün garanti süresi bittiğinde ne oluyor ? Yenileme için ücret mi ödeniyor, yoksa yenilemeden o şekilde kullanmaya devam edebiliyor musunuz ??

Selamlar
Size ulaşıyorlar ya da siz maile ulaşıyorsunuz. Lisans yenilemek isterseniz size yıllık bedel çıkarılıyor. Ödediğiniz taktirde, yıl içinde çıkacak olan tüm güncellemelere ücretsiz sahip oluyorsunuz. Ancak garantiniz bitti de yenilemezseniz, misalen delphi 13 çıktı diyelim, bunun kuramazsınız indiremezsiniz. Almak isterseniz, sıfırdan bir ürün alıyormuş gibi lisans almak zorunda kalacaksınız.
Yazılımcı, kahveyi koda çeviren bir organizmadır.
@shooterman bu sorunun cevabını bende merak ettim ve şahsen ben tam olarak anlayamadım. Sizler Android ve iOS sdk destekleri için güncel olmayan bir sürümü düşünmek bile istemiyorsunuz doğal olarak ancak hobi amaçlı, 10.2 Tokyo ile sadece desktop yazıyorum diyelim, garanti bittiğinde ben 10.2 kullanmaya devam edebiliyor muyum? Sanırım @enigma da bunu merak ediyor?
satın aldığınız program size ait arkadaşlar. Garanti bitse de sizin. Bu örnek şey gibi. Vatan bilgisayardan bir ürün aldınız. 2 yıl garantisi bittikten sonra ürünü teslim mi ediyorsunuz? Hayır. Bu da böyle birşey. Parasını verip aldığınız ürünle geliştirmeye devam edeceksiniz. Android 20 çıktı diyelim. 10.2 versiyonu ile android 20 yazamayacağınıza göre, elinizdeki program sınırlı versiyonları yazmanızı sağlayacak.
evet kullanmaya devam edebiliyorsunuz, pc değiştirme sorunlar olabiliyor. abonelik bitmeden 3 kurulum hakkını sıfırlamak yaptırmak ve Delphi kurulumu da windows kayıt ettirmek de fayda var.
(02-01-2024, Saat: 17:45)shooterman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: satın aldığınız program size ait arkadaşlar. Garanti bitse de sizin. Bu örnek şey gibi. Vatan bilgisayardan bir ürün aldınız. 2 yıl garantisi bittikten sonra ürünü teslim mi ediyorsunuz? Hayır. Bu da böyle birşey. Parasını verip aldığınız ürünle geliştirmeye devam edeceksiniz.  Android 20 çıktı diyelim.  10.2 versiyonu ile android 20 yazamayacağınıza göre, elinizdeki program sınırlı versiyonları yazmanızı sağlayacak.

Öyle şeyler okuduk ki, "tamam yeter 2 sene kullandığınız Angry " deseler şaşırmayacaktım kendi adıma Smile  Şimdi değerli arkadaşlardan biri bir telefonla 5 hak daha kazandığını, hemen altındaki arkadaş sonuç alamadığını, bir diğeri ikna kabiliyeti sayesinde sorununu çözdüğünü söyleyince, Cem Yılmaz'ın TRT ziyaretindeki danışma da duran adam karşısındaki psikolojisine girdik (Bu arada faturalı kutulu/dvd 2007 lisansım var)

EDİT: Hocam ayrıca örneğinize çok katılamayacağım, Vatan Bilgisayardan çok alış veriş yaptım, aldığım ürünlerle ilgili her hangi bir tasarrufda bulunmak için Vatan Bilgisayarı aramam, onlara dert yanmam yada ikna etmem gerekmedi (Bu 3 kere kurulum hakkı tuhafıma gitti benim, saygılar)
(02-01-2024, Saat: 18:06)Hayati Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(02-01-2024, Saat: 17:45)shooterman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: satın aldığınız program size ait arkadaşlar. Garanti bitse de sizin. Bu örnek şey gibi. Vatan bilgisayardan bir ürün aldınız. 2 yıl garantisi bittikten sonra ürünü teslim mi ediyorsunuz? Hayır. Bu da böyle birşey. Parasını verip aldığınız ürünle geliştirmeye devam edeceksiniz.  Android 20 çıktı diyelim.  10.2 versiyonu ile android 20 yazamayacağınıza göre, elinizdeki program sınırlı versiyonları yazmanızı sağlayacak.

Öyle şeyler okuduk ki, "tamam yeter 2 sene kullandığınız Angry " deseler şaşırmayacaktım kendi adıma Smile  Şimdi değerli arkadaşlardan biri bir telefonla 5 hak daha kazandığını, hemen altındaki arkadaş sonuç alamadığını, bir diğeri ikna kabiliyeti sayesinde sorununu çözdüğünü söyleyince, Cem Yılmaz'ın TRT ziyaretindeki danışma da duran adam karşısındaki psikolojisine girdik (Bu arada faturalı kutulu/dvd 2007 lisansım var)

EDİT: Hocam ayrıca örneğinize çok katılamayacağım, Vatan Bilgisayardan çok alış veriş yaptım, aldığım ürünlerle ilgili her hangi bir tasarrufda bulunmak için Vatan Bilgisayarı aramam, onlara dert yanmam yada ikna etmem gerekmedi (Bu 3 kere kurulum hakkı tuhafıma gitti benim, saygılar)
@Hayati kardeşim
benim 2 lisansım var. birisini 3 sene önce aldım. Diğerini de geçen yıl. 2 sen önce aldığım lisansımın destek süresi bitti. Yenilemedim. Çünkü yeni aldığım lisasnsı kullanmak istedim. Ancak ben hala eski lisansımda programı yazmaya devam ediyorum. Yani hala 10.4 kullanıyorum. D11 geldi kullanmadım. D12 geldi hala kullanmadım kurmadım bile. Anlatmak istediğim bu. Lisansım çöp olacak değil. Benim olanla istersem 20 yıl kullanırım. Hala Delphi 7 versiyonunu satın alıp kullanan yazılımcılar var. Umarım bu sefer doğru bir örnekleme olmuştur. Smile

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Delphi yeni gelişmeler hakkında seminer cinarbil 7 1.131 18-09-2026, Saat: 08:39
Son Yorum: yhackup
  RAD Studio 13 Lisans halil45 2 971 11-09-2025, Saat: 21:17
Son Yorum: mcuyan
Wink Delphi lisans uyarısı tuna 0 667 02-06-2025, Saat: 23:57
Son Yorum: tuna
  Delphi community 10.4 için Lisans uzatma mümkün mü? enigma 15 4.162 29-04-2025, Saat: 11:06
Son Yorum: RAD Coder
  15 sene sonra delphi aşerdim ama lisans anahtarı kodmanyagha 4 2.432 24-12-2024, Saat: 00:22
Son Yorum: mcuyan

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi