4 saat önce
(11-09-2026, Saat: 20:36)rmzgenius Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @csunguray Delphi'de yapay zeka kullanımı kısıtlı (ya da yok) mu demiştiniz? Yukarıdaki video'yu bir izleyin bakalım.
Not : Ben (Hala) IDE içinde yapay zeka kullanmayı tercih etmiyorum. Ben kodun tamamen benim hakimiyetimde olmasını, mantığını ve iş akışını tamamen kendi bilgi ve becerilerimle yapmayı tercih ediyorum. Takıldığım yerlerde illa ki yapay zeka'dan destek alıyorum ama işi de komple yapay zekaya bırakmıyorum. Böylesi bence daha verimli.
Artık var. Ama artık benim bunu inceleme isteğim yok. Yapay zeka devrimi başlayalı 3-4 sene oldu. Bu arada ben emekli oldum. Ama KAI daha yeni çıktı. KAI takdim videosu 9 bin izleme almış.
Düşünsenize Claude.ai'ye bir Delphi projesi gösteriyorsunuz. Bunu şu teknolojilerdeki bir web uygulamasına çevir diyorsunuz. Claude'un programı satır satır okuyup aynısını o dile çevirdiğini zannetmeyin. Claude programı okuyor, ne yaptığını anlıyor ve aynısını belirttiğiniz dile ve teknolojide yeniden yazıyor. Size çalışan bir proje teslim ediyor. Bunu orta boy bir proje için (150 form) 2-3 saatte yapıyor. Bu dünyada bunlar yaşanırken KAI size gecikmiş gelmiyor mu?