Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 2 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Delphide Remote Dektop Uygulaması
(06-06-2020, Saat: 10:27)theSinan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(05-05-2020, Saat: 10:37)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Uygun zamanda IdTcpServer IdTcpClient haline dönüştürüp Android versiyonununda yapmak mümkün olabilir.

Konu ile ilgilenenler, hole pounching işlemini duymuştur. Sunucuyu bağlantı sonrası aradan çıkartarak clientları birbiri ile başbaşa bırakmak. Bunu yaparken de modem port açma vb ihtiyacı kalmaması.

Bunun üzerine araştırma yapmış ama başarılı olamamıştım. Zaman içinde yenilenmiş bilgi birikimi ile üzerinde yeniden durulabilir geliyor.

(05-06-2020, Saat: 21:36)bydelphi Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Aleyküm selam kardeşim. 
Ben windows7 de kullanmadım ama aynı orjinal kod win 10'da sıkıntı yok.
Ekran görüntüsünü tam getiriyor.
Yani istersen orjinal kodu bir daha indirip onda dene , o sorunsuz. 
belki bir değeri falan değiştirmişsindir ondan kaynaklanabilir  .

Hocam Herhangi bir değer değiştirmemiştim
siz öyle dediniz diye tekrar 
http://www.cinarbilgisayar.com.tr/dosya/...destek.rar
Bu adresten projeyi indirdim

Sadece derlerken
Server Direk derleniyor 
Client Derlerken
ResFile.RES Bulunamadı diyor bu dosya daha önceden bende vardı
onu Client Dizine atıp derliyorum

Sorunu Belki Tam izah edememiş olabilirim
Serverın açık olduğu ve benim kullandığım bilgisayarda ölçekle ve düzen değeri önemli değil

Bağlanacağım bilgisayar Windows 10, ölçekle düzen 100% ise sorun yok
ancak Bağlanacağım bilgisayarın ölçekle düzen 100% den farklı bir değer ise 125% 150% V.S
Görüntü Yarım gösteriyor ve mouse kordinatları kayıyor
mouse sağ tıkladığımda menü daha farklı yerde sağ tıklanmış gözüküyor
kısa bir Ekran videosu çektim
Siteye yükleyemedim link burda
https://kardesler.com.tr/cinar_destek.mp4

10.3 de derleyip Googledrive a kodu attım.
https://drive.google.com/drive/folders/1...ygcHnfeYt8
Denemeler yaptım bi sıkıntı yok.
Yanlız bağlantı yaparken alttaki resize nesnesini işaretleyip denersin ekrana tam otursun.
Kalan ömrünün en genç build’indesin.
Counter artar, deadline sabit.
Age++ çalışıyor, rollback yok.
Her yer exception
(06-06-2020, Saat: 10:27)bydelphi : 10.3 de derleyip Googledrive a kodu attım. Adlı Kullanıcıdan Alıntı: https://drive.google.com/drive/folders/1...ygcHnfeYt8
Denemeler yaptım bi sıkıntı yok.
Yanlız bağlantı yaparken alttaki resize nesnesini işaretleyip denersin ekrana tam otursun.

Hocam 
Resize Zaten Seçili
ancak Sorun  Aynı Devam ediyor
Eski sürümlerde Aynı Sorun Vardı
Belki Burda Çözülmüştür Diye Düşündüm
Sorunu Şöyle Aşıyorum Müşteriye diyorum
Görüntü Ayarlarında Ölçekle ve Düzen 100% Yap 
Müşteri Öyle Yaprıktan Sonra Bağlantı kuruyorum
O Zaman Sorun Olmuyor
Merhaba
bağlanacağımız karşı PC' ye Windows Uzak masa üstü açıksa; 
client uygulamamıza karşı  görüntü geliyor
yoksa bizim client uygulama görüntü gelmiyor
neden olabilir
teşekkürler.
server tartı port yönlendirme ihtiyacı olayan bir pc server çalıştırdıktan sonra, 2 client bir bir ile bağlatıyı sağlıyor. server versiyonu client arasında bağlantıyı sağlıyor.
(17-11-2021, Saat: 00:00)nguzeller Adlı Kullanıcıdan Alıntı: server tartı port yönlendirme ihtiyacı olayan bir pc server çalıştırdıktan sonra, 2 client bir bir ile bağlatıyı sağlıyor. server versiyonu client arasında bağlantıyı sağlıyor.
Merhaba,
server zaten aktif port yönlendirmesi mevcut. Bağlanan iki PC server da görünüyor. Client larda online "bağlandı" yazıyor. 
fakat bu iki bilgisayar arasında bağlantı da görüntü MSTSC açıksa görünüyor yoksa görünmüyor.
bir tanesi Windows Server 2012 R diğer Windows 10.
söz konusu Server ve 2 Client hepsi ayrı dış ağlarda. 
Teşekküler.
D7 versiyonunu Buldm Buna çok yakın bir örneği 2008-2010 larda yapmıştım RAT türünde opensc.ws sitelerinden oralardan bulup bulup geliştirmiştim projelerin olduğu HD arşivim uçtu gitti
D7 ve 2005 
https://github.com/abalad/Delphi_Remote_...master.zip
(17-11-2021, Saat: 09:09)blueskymek Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(17-11-2021, Saat: 00:00)nguzeller Adlı Kullanıcıdan Alıntı: server tartı port yönlendirme ihtiyacı olayan bir pc server çalıştırdıktan sonra, 2 client bir bir ile bağlatıyı sağlıyor. server versiyonu client arasında bağlantıyı sağlıyor.
Merhaba,
server zaten aktif port yönlendirmesi mevcut. Bağlanan iki PC server da görünüyor. Client larda online "bağlandı" yazıyor. 
fakat bu iki bilgisayar arasında bağlantı da görüntü MSTSC açıksa görünüyor yoksa görünmüyor.
bir tanesi Windows Server 2012 R diğer Windows 10.
söz konusu Server ve 2 Client hepsi ayrı dış ağlarda. 
Teşekküler.

Problemi çözdüm. Project Manifest ayarları doğru bir şekilde yapmak gerekiyor. windows UAC problem yapıyor.  
project options Enable Administrator Privileges aktif ettim. High-DPI pasif olmalı.
ResFile.RES dosyası ile RunAsSystem.exe kullanımı kaldırdım. 
XE 10 sonrası bunlar direkt options da ayarlanabiliyor.
bu uygulamaya 2. ekranıda eklemiştim ben şu an firma içinde anydesk yerine kullanıyoruz

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Information Screen Protector (Açık Kaynak Ekran Koruyucu Uygulaması) bakyuz 4 1.624 22-03-2025, Saat: 02:46
Son Yorum: bakyuz
  Delphi ile AI Uygulaması Nasıl Oluşturulur? mirellehgf 1 1.419 12-09-2024, Saat: 08:51
Son Yorum: yhackup
  STP [PC - ANDROID arasında metin paylaşımı uygulaması] Mr.Developer 15 9.984 10-12-2020, Saat: 20:23
Son Yorum: Mr.Developer
  Delphicraft (delphide yazılmış minecraft) forumcuali 4 4.212 25-11-2020, Saat: 18:33
Son Yorum: Mr.Developer
  Uzak Masaüstü Bağlantısı – Remote Desktop Connection Uygulaması yhackup 43 44.139 17-08-2018, Saat: 18:01
Son Yorum: yhackup

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi