Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Uzak ağdan port açmadan sunucuya erişmek
(06-11-2017, Saat: 10:38)SimaWB Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bence astarı-yüzünden pahalıya gelir Smile
Yukarıda da bahsedildiği gibi; UDP ile uygulanması kolay ama böyle bir uygulama için güvensiz bir alt yapı olur. TCP ile uygulanması da çok daha zor.
Ben olsam müşterilerden port yönlendirme isterdim Wink

Aslında varmak istediğim nokta; bir projeye başlamadan önce ciddi bir analizin yapılmasıdır.  
Bir kaç konu başlığında bahsedilen, uzak erişim yönteminin; hangi amaçla çalıştığını, network sisteminde nasıl hareket ettiğini (Router'lar arasındaki münasebeti, paket şekli, boyutu, header yapısı vb) ve bu veriyi karşılayan mekanizmanın diğer sistemlere göre avantaj ve dezavantajını bilemem. 
Bu noktada bir proje geliştirmeye başlamadan önce benim hareket tarzım şu olurdu: benzeri uygulamalar neden bu protokol/mimariyi kullanıyor. 
Eğer herkes (istisnalar hariç) tek bir yöntemi kullanıyorsa, o yöntemin doğru bir yöntem olduğunu söylemek herhalde yanlış olmaz.
Uygulama platformu,  arka plan (Back End) mimarisi, veri iletişim protokolü gibi uygulama yapı taşlarında, kabul gören (benimsenmiş, popüler olan) teknolojiler kullanılması, ilerleyen süreçlerde doğabilecek bir çok sorunu kısa sürede çözme ve desteğin devamlılığı açılarından son derece önem taşır. 
İyi bir müşteri kitlesine sahip olan bir firmanın, farklı bir yöntemle ortaya koyacağı/kullanacağı bir teknolojiyi hayata geçirmesi bana göre ciddi bir/veya daha fazla risk (müşteri kaybı, marka/isim prestij kaybı, güven kaybı ve para kaybı) taşır.
DelphiCan'dır!
port olayında asıl sorun müşterin pc de bilgiye uzaktan erişmek gerektinde çıkıyor her müşteri için port açma işlemi yapması gerektiği için uygulama local ada çalışacaksa zaten port açmakta bir sıkıntı olmuyacaktır.

eğer müşteri bilgisayarda bilgiye uzaktan erişmek gibi bir istek yoksa direk ipsi olan bir suncuya port yönlendirme olmadan erişim olabilir bu durumda port açma bir sıkıntı olamayacaktır zaten.

UDP olayında deneyim yok TCP kulanımda bir sıkıntı ile karşılaşmadım şuan yoğun çalan bir projem olmadığı içinde olabilir.
Clientlerin user-pass ile oturum açıp, session alma olayını hallettim, yapılan herhangi bir isteğe göre, istek yapan clientin server'ını diğer clientler arasından bulup, gelen isteği ona yönlendirip, [server] client'te işlemin yapılıp, tekrar asıl server'a (şu cliente göndereceksin) şeklinde iletilip, server'ın istek yapan cliente, gelen değeri göndermesi işlemine başladım, fakat saç baş yolduracak cinsten bir olay. Tüm bu olayları sağlam bi yapıya oturtabilirsem bence iş yapacak gibi duruyor.
Merhabalar,

Allah yardımcın olsun üstat. Bu olay insanı çıldırtır ve delirtir. Şahsen alternatifi olmaması beni daha fazla sinirlendiriyor Smile

Hocam Hole Punching kullanmanızı şu yöntem ile aslında şifreleyebilirsiniz en azından veri gönderimi konusunda;

http://www.delphican.com/tserversocket-v...yorum.html

Diğer konularda pek fikrim yok, ticari uygulamalar neden kullanmıyor gibi ama büyük yazılımların (skype, p2p uygulamaları gibi...) bu yöntemi kullanması şahsen beni yeterince tatmin ediyor.

Ek olarak Ali hocanın bahsetmiş olduğu yöntemde sinirlenmeden sakin sakin yapılacak bir yöntem, şu anda onu araştıyorum Smile
kisisel_logo_dark.png
Bilindik muhasebe-ERP uygulamaları çoğu zaman uzak masaüstüyle kullanmayı tavsiye ediyor ve hatta gerekli kılıyor. Veri alışverişi ve yönetimi oldukça meşakkatli bir iştir zira verilerin ayrıştırılması (parse) esnasında gözünüzden kaçacak çok küçük bir detay bile verilerin hatalı işlenmesine neden olabilecektir. Ötesinde performans sorunu yaşamanız muhtemeldir ki bunu aşmak için de yoğun olarak pointer kullanmanız da gerekecek, maalesef Delphi pointer'lar konusunda çok iyi değil. Hazır ara katmanların seviyesine gelmesi ne kadar zaman alır, zaman-maliyet dengesi ticari anlamda etkiler mi gibi sorulara da sizin cevap vermeniz gerekli.
(06-11-2017, Saat: 22:55)faruk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ötesinde performans sorunu yaşamanız muhtemeldir ki bunu aşmak için de yoğun olarak pointer kullanmanız da gerekecek, maalesef Delphi pointer'lar konusunda çok iyi değil.
Merhaba yanlış anlamayın ama merak ettim.Çok iyi olmasından beklentiniz ya da kastınız nedir ?
Hiç C++'ta proje geliştirdiniz ve pointer kullandınız mı?
(06-11-2017, Saat: 22:55)faruk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: maalesef Delphi pointer'lar konusunda çok iyi değil

Bunu ilk defa duyduğum için çok şaşkınım Huh

(07-11-2017, Saat: 12:45)faruk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hiç C++'ta proje geliştirdiniz ve pointer kullandınız mı?

Pointer konusunda C++'da yapılıp Delphi'de yapılamayan nedir bizi bilgilendirebilir misiniz?  :ss
There's no place like 127.0.0.1
(07-11-2017, Saat: 12:45)faruk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hiç C++'ta proje geliştirdiniz ve pointer kullandınız mı?

Evet. Aktif olarak C/C++ ile proje geliştiriyorum.
Delphi'nin Pointer konusunda çok iyi olmadığına dair bir örnek verebilirseniz daha iyi anlayabilirim.
Belki benim bilmediğim ama sizin bildiğiniz bir şey olabilir.O yüzden merak ettim. Smile
Merhaba,

(06-11-2017, Saat: 22:55)faruk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bilindik muhasebe-ERP uygulamaları çoğu zaman uzak masaüstüyle kullanmayı tavsiye ediyor ve hatta gerekli kılıyor. Veri alışverişi ve yönetimi oldukça meşakkatli bir iştir zira verilerin ayrıştırılması (parse) esnasında gözünüzden kaçacak çok küçük bir detay bile verilerin hatalı işlenmesine neden olabilecektir. Ötesinde performans sorunu yaşamanız muhtemeldir ki bunu aşmak için de yoğun olarak pointer kullanmanız da gerekecek, maalesef Delphi pointer'lar konusunda çok iyi değil. Hazır ara katmanların seviyesine gelmesi ne kadar zaman alır, zaman-maliyet dengesi ticari anlamda etkiler mi gibi sorulara da sizin cevap vermeniz gerekli.

C++'da proje geliştirmiş birisi olarak söylüyorum, Delphi ile C++ arasında bellek yönetimi olarak ciddi bir fark yok. Sadece işaretçilerle değil, Delphi ile C/C++ dillerinde yapabildiğiniz herşeyi yapabilirsiniz. Elbette Delphi/Object Pascal, C/C++ kadar destek görmüyor, bu yüzden kütüphaneler eksik olabilir, ama dilin yetenekleri açısından bakacak olursak Delphi'nin eksiği yok denecek kadar azdır.

Alıntı:Diğer konularda pek fikrim yok, ticari uygulamalar neden kullanmıyor gibi ama büyük yazılımların (skype, p2p uygulamaları gibi...) bu yöntemi kullanması şahsen beni yeterince tatmin ediyor.

Bence elmalarla armutları toplamaya çalışıyorsunuz. Ticari programların ihtiyacı ile Skype gibi P2P uygulamaların ihtiyaçları aynı değil. Ticari paket programlar uzak masaüstü bağlantısını tercih eder. Sebebi de bu şekilde CURSOR kullanabiliyor olmasıdır. Dolayısıyla veri tabanından çekilen veri üzerinden dilediği gibi işlem yapabilir ve bu işlemler sırasında da ağ bağlantısının getirdiği yavaşlıktan etkilenmez. Ayrıca bağlantı sorunlarının çok büyük bir kısmı kendiliğinden çözülür. Veri tabanı sürücüleri de bu şekilde optimize edilmiştir. Dikkat edin, aynı yazılımı önce uzak masüstü bağlantısı ile kullanın, daha sonra sunucuyu dışarı açın ve lokal bilgisayarınızdan kullanın, ikinci seçeneğin çok daha yavaş çalıştığını göreceksiniz. Bir de tabii veri tabanı sunucusuna direkt bağlı olmanın inanılmaz programlama rahatlığı var. 

Skype ve benzeri uygulamalar ise mümkün olduğu kadar veri transferini düşünür, ama aldığı veriyi bir ticari paket program gibi kullanmaz. Örneğin Skype'ı düşünelim: Aldığı veriyi kullanıcıya gösterdi/dinletti ve sonra sildi. Yani aldığı veri üzerinden "ileri/geri" gibi işlemler yapıp, sonradan tekrar sunucuya göndermedi. Sunucuya sadece "ben son gönderdiğini başarıyla aldım" diye bir bilgi mesajı gönderdi (fazla basite indirgenmiş bir tahmindir bu). Ayrıca Skype gerçek zamanlı bir uygulama, yani geçmiş veriyle neredeyse hiç işi yok.

İyi çalışmalar

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Mikrotik routher Port okuma Mert_37 1 652 23-08-2024, Saat: 16:46
Son Yorum: Syntax
  Port kapatma sorunu. seci20 2 1.816 11-07-2023, Saat: 19:53
Son Yorum: enigma
  Formda acmadan resim dosyasi renk pixelleri almak sadikacar60 1 931 27-06-2023, Saat: 08:01
Son Yorum: delphiman
  Sanal port ile ağda yazıcı yazdırma. cinarbil 7 2.850 13-04-2023, Saat: 09:04
Son Yorum: cinarbil
  Firebird Uzak Veritabanı Bağlantısı MEDCEZİR 4 2.937 11-09-2021, Saat: 08:42
Son Yorum: MEDCEZİR

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi