06-11-2017, Saat: 11:00
(06-11-2017, Saat: 10:38)SimaWB Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bence astarı-yüzünden pahalıya gelir
Yukarıda da bahsedildiği gibi; UDP ile uygulanması kolay ama böyle bir uygulama için güvensiz bir alt yapı olur. TCP ile uygulanması da çok daha zor.
Ben olsam müşterilerden port yönlendirme isterdim
Aslında varmak istediğim nokta; bir projeye başlamadan önce ciddi bir analizin yapılmasıdır.
Bir kaç konu başlığında bahsedilen, uzak erişim yönteminin; hangi amaçla çalıştığını, network sisteminde nasıl hareket ettiğini (Router'lar arasındaki münasebeti, paket şekli, boyutu, header yapısı vb) ve bu veriyi karşılayan mekanizmanın diğer sistemlere göre avantaj ve dezavantajını bilemem.
Bu noktada bir proje geliştirmeye başlamadan önce benim hareket tarzım şu olurdu: benzeri uygulamalar neden bu protokol/mimariyi kullanıyor.
Eğer herkes (istisnalar hariç) tek bir yöntemi kullanıyorsa, o yöntemin doğru bir yöntem olduğunu söylemek herhalde yanlış olmaz.
Uygulama platformu, arka plan (Back End) mimarisi, veri iletişim protokolü gibi uygulama yapı taşlarında, kabul gören (benimsenmiş, popüler olan) teknolojiler kullanılması, ilerleyen süreçlerde doğabilecek bir çok sorunu kısa sürede çözme ve desteğin devamlılığı açılarından son derece önem taşır.
İyi bir müşteri kitlesine sahip olan bir firmanın, farklı bir yöntemle ortaya koyacağı/kullanacağı bir teknolojiyi hayata geçirmesi bana göre ciddi bir/veya daha fazla risk (müşteri kaybı, marka/isim prestij kaybı, güven kaybı ve para kaybı) taşır.
DelphiCan'dır!