Anket Başlığı: Canlı Yayın Yapılmalı mı?
Anket kapatılmıştır.
Evet, faydalı olur.
86.96%
20 86.96%
Hayır, gereğinin olmadığı düşüncesindeyim.
13.04%
3 13.04%
Katılımcı sayısı: 23 100%
* Siz bu anket için oy kullanmışsınız. [Anket Sonuçlarını Göster]

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Üstatlardan Yararlanıyoruz :)
Merhaba,
Katılımcıların bol olduğu, anlatan için de heveslendirici böyle bir etkinlik çok faydalı olur. Gönlümden geçen böyle bir etkinlik düzenlenebilmesi. Rolleyes
Fakat şunu da göz önünde bulundurmak gerekir düşüncesindeyim. Hocalarımız bu işi hobi olarak yapmıyorsa ve meslekleri ise, diğer meslek grupları gibi, çalışma saatleri düzenli olamıyor maalesef. malumunuz mesleğiniz yazılım ise diğer meslek grupları (hepsi için söylemiyorum) uyurken uykunuzdan dahi feragat etmek zorunda kalabiliyorsunuz. Bu yüzden hocalarımızın, üstadlarımızın, belirlenecek zamanlarda müsait olamama ihtimallerini de göz önünde bulundurmak gerekir. Ayrıca özel hayat, aile hayatınıda göz önünde bulundurursak böyle bir talep ağır olacaktır.Kendi adıma söyleyebilirim ki, rahatlıkla soru sorulabilen ve mutlaka cevap yada fikir olarak geri dönüşü olan böyle bir platformun oluşu dahi çok faydalı ve memnun edici.
VizonTele'yi hatırlarsınız; 
- Ben yeni kütüphane müdürüyüm.
- ...
- ...
- Bir de Kütüphanemiz olsaydı, çok iyi olurdu!

Ankete göre herkes eğitim istiyor, bir de anlatan olsa... Big Grin
DelphiCan'dır!
Fesih bey sesli güldürdünüz Smile
(13-11-2017, Saat: 15:17)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: VizonTele'yi hatırlarsınız; 
- Ben yeni kütüphane müdürüyüm.
- ...
- ...
- Bir de Kütüphanemiz olsaydı, çok iyi olurdu!

Ankete göre herkes eğitim istiyor, bir de anlatan olsa... Big Grin

O zaman mektup yazıp gazetede yayınlamak kaldı hocam, belki kitaplar gelir Smile
kisisel_logo_dark.png
Çok isabetli ve DelphiCan'ı bir level üste çıkartacak bir fikir. Daha önce bunu Fesih Bey ile Reddit'in AMA konseptine uygun düşünmüş olsakta, canlı yayın işleri biraz daha hızlı hale getirir. Ancak bunun getireceği bazı gereksinimler ve disiplinler bulunuyor.

1) İçeriğin belirlenmesi,
2) Eğitmenin uygun saati,
3) Katılımcıların uygun saati,
4) Bu yayınların arşivlenip listelenmesi,
5) Canlı yayında soruların text tabanlı mı yoksa sesli mi olacağı,
6) Son ve en önemlisi sürekliliğin sağlanması

Bu sorular tamam olduktan sonra gerekirse geliştiriciye konu belirleme aşamasında belirli bir süre tanımlanır. Bu süre zarfında hazırlığını tamamlayabilir.
Big Grin 
Forum bile çok istiyor, enginlere sığmamış taşmış, monitörü sağdan delip çıkacak... Smile
pGNryq.png
(13-11-2017, Saat: 15:40)Abdullah ILGAZ Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Çok isabetli ve DelphiCan'ı bir level üste çıkartacak bir fikir. Daha önce bunu Fesih Bey ile Reddit'in AMA konseptine uygun düşünmüş olsakta, canlı yayın işleri biraz daha hızlı hale getirir. Ancak bunun getireceği bazı gereksinimler ve disiplinler bulunuyor.

Bu sorular tamam olduktan sonra gerekirse geliştiriciye konu belirleme aşamasında belirli bir süre tanımlanır. Bu süre zarfında hazırlığını tamamlayabilir.

Eğitim için Hangouts, Skype vb. ücretsiz hazır canlı yayın aracı kullanılacaksa;  5. Madde sorunu çözülmüş olur. Hem ses, hem text (mesajlaşma) izni verilebiliyor.
DelphiCan'dır!
(13-11-2017, Saat: 18:24)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(13-11-2017, Saat: 15:40)Abdullah ILGAZ Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Çok isabetli ve DelphiCan'ı bir level üste çıkartacak bir fikir. Daha önce bunu Fesih Bey ile Reddit'in AMA konseptine uygun düşünmüş olsakta, canlı yayın işleri biraz daha hızlı hale getirir. Ancak bunun getireceği bazı gereksinimler ve disiplinler bulunuyor.

Eğitim için Hangouts, Skype vb. ücretsiz hazır canlı yayın aracı kullanılacaksa;  5. Madde sorunu çözülmüş olur. Hem ses, hem text (mesajlaşma) izni verilebiliyor.

Hocam eğer uygunsa yönetimin bir toplantı yapıp gerekli kararları alması uygun olur gibi Smile
kisisel_logo_dark.png
Bu arada, https://www.liveedu.tv/, YouTube, Twitch gibi sitelerde canlı yayın tecrübem var. Reji konumunda olabilirim Smile
kisisel_logo_dark.png
Youtube varken diğer platformlara hiç gerek yok,

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi