Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
RAD & Installer
(03-10-2016, Saat: 16:54)Tuğrul HELVACI Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ben kendi Installer'ı mı kendim yazıyorum Smile

Herkes siz olamaz hocam. 
Bizim gibi acemiler için geliştirilmiş bir ide. 
Bende yıllarca text editöründe, Script'lerle hazırladım.
DelphiCan'dır!
(03-10-2016, Saat: 17:47)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(03-10-2016, Saat: 16:54)Tuğrul HELVACI Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ben kendi Installer'ı mı kendim yazıyorum Smile

Herkes siz olamaz hocam. 

Yok aslında bir numarası canım. Atıyoruz uygulamamıza yeni bir form, bu bizim wizardımız oluyor; sonra ileri, geri, iptal düğmelerini koyuyoruz ve başlıyoruz Delphi'de kodlamaya Smile
Mal sahibi, mülk sahibi
Hani bunun ilk sahibi ?
Mal da yalan mülk de yalan
Var biraz da sen oyalan...
(03-10-2016, Saat: 18:06)Tuğrul HELVACI Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(03-10-2016, Saat: 17:47)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Herkes siz olamaz hocam. 

Yok aslında bir numarası canım. Atıyoruz uygulamamıza yeni bir form, bu bizim wizardımız oluyor; sonra ileri, geri, iptal düğmelerini koyuyoruz ve başlıyoruz Delphi'de kodlamaya Smile

Ne güzel Smile
Önceki programda veritabanına bağlantıyı dcom ile sağlamıştım. SQLite ve SQLCompact bir den fazla kullanıcı ile bağlanamıyorsunuz. Ben dcom ile ortak bağlantı kurup diğer uygulamaların verilerini de buradan çekiyordum. Kendi kurulum shirbazını yaratayım dedim. DCOM nasıl yükleyip ayarlayacaz. Baktım uzun iş izinler,regedit kontrolleri işin yoksa komple dcom yapısını araştır olası hatalarıda yönet ki kurulum olsun. Bu tür şeyler için var olan tecrübeleri kullanmak daha pratik oluyor. Sadece dosyaları program files ve windows altına kopyalamak için değil. Bu konuda çok derin bilgim olmadığı için kendi adıma kurulum programaları hazır denenmiş altyapılar sunuyor bize
Çok pratik olarak arşivleme uygulamalarının sfx (kendi açılan arşiv) yetenekleri de basitçeniş görebiliyor. Bu araçlara dosyaları istenilen klasörlere çıkarttıktan sonra kısayol oluşturma gibi temel işlemleri yaptırabiliyorsunuz.
Bir kurulum birden fazla dosyadan oluşuyorsa (örneğin cdlerdeki dağıtımlar) ve bunu internet gibi ortamlarda yayınlamak istediğinizde sfx arşivler iyi iş çıkarıyor. Üstelik parolaları oldukça güçlü.
Basit alternatif olarak düşünülebilir.

Maalesef bu Amareika'yı yeniden keşfetmekten farksız.  Kendi yazdığınız installerı geliştirdikçe Inno Setup'a bir adım daha yaklaşmış olursunuz Big Grin
3 günlük aranın ardından iş başı yaptığım için işler yoğun olmasa Inno Setup'ın onlarca faydasından sadece benim bildiklerimi buraya yazardım   Cool
There's no place like 127.0.0.1
(04-10-2016, Saat: 14:05)SimaWB Adlı Kullanıcıdan Alıntı:

Maalesef bu Amareika'yı yeniden keşfetmekten farksız.  Kendi yazdığınız installerı geliştirdikçe Inno Setup'a bir adım daha yaklaşmış olursunuz Big Grin
3 günlük aranın ardından iş başı yaptığım için işler yoğun olmasa Inno Setup'ın onlarca faydasından sadece benim bildiklerimi buraya yazardım   Cool

"Amerika'yı yeniden keşfetmek". Bu söze oldum olası ısınamadım. Bu söz; emperyalist sistemde, tekelci zihniyetin ileri sürdüğü bir slogandan başka bir şey değil. Siz keşfetmeyin, derinlerine inmeyin, diplerde ne olduğunu öğrenmeyin; nasılsa biz varız, biz keşfettik, sizin için yaptık. Dolayısı ile siz bizden satın alın.!

Ayrıca bir installer'ı gözde çok da büyütmemek gerekir, altı üstü CreateProcess, WaitForSingleObject, WaitForInputIdle, GetExitCodeProcess, GetExitCodeThread gibi API'lere aşina olmanız gerekir çoğu zaman. Geri kalan çoğu API'yi zaten RTL/VCL/FMX bizler için sağlıyor.

Siz keşfetmezseniz, ben keşfetmezsem kim keşfedecek altta neler döndüğünü ? Keşfetmeden nasıl muadillerini/rakiplerini yazacağız ? Muadillerini/rakiplerini yazmadan nasıl tekelin elinden kurtulup milli yazılımlarımızı oluşturabileceğiz ?

Eh tercih meselesi artık ne diyeyim ki...
Mal sahibi, mülk sahibi
Hani bunun ilk sahibi ?
Tekrar maalesef Tuğrul Hocam Sad 
Inno Setup open source proje. Dolayısıyla bir satın alma yok. ( En az sizin kadar emperyalist düzene karşıyım Smile O yüzden 2 yıldır Lunix üzerinde çalışıyorum)

Inno setup'ın bize getirdiği bir sürü faydadan yararlanıp, gerektiğinde(yada gerekmese bile) kodlarını incelemeli, "bunu nasıl yapmışlar bi bakalım" demeli. Gerektiğinde yeni özellik katmalı, buyurun ben de bunu ekledim, hep birlikte kullanalım demeli.
Yıllardır kullanılan, kendini ispat etmiş böyle güzel bir projeyi, özellikle open source olduğu için herkese tavsiye etmeli. Kaynak kodlarında eşsiz hazine var biz Delphi Canlar için.

Inno Setup kaynak kodları:
https://github.com/jrsoftware/issrc

Sonradan ekleme:
Emperyalist sistem ile mücadele için yaşasın OPEN SOURCE !
Big Grin
(04-10-2016, Saat: 15:12)SimaWB Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Tekrar maalesef Tuğrul Hocam Sad 
Inno Setup open source proje. Dolayısıyla bir satın alma yok. ( En az sizin kadar emperyalist düzene karşıyım Smile O yüzden 2 yıldır Lunix üzerinde çalışıyorum)

Inno setup'ın bize getirdiği bir sürü faydadan yararlanıp, gerektiğinde(yada gerekmese bile) kodlarını incelemeli, "bunu nasıl yapmışlar bi bakalım" demeli. Gerektiğinde yeni özellik katmalı, buyurun ben de bunu ekledim, hep birlikte kullanalım demeli.
Yıllardır kullanılan, kendini ispat etmiş böyle güzel bir projeyi, özellikle open source olduğu için herkese tavsiye etmeli. Kaynak kodlarında eşsiz hazine var biz Delphi Canlar için.

Inno Setup kaynak kodları:
https://github.com/jrsoftware/issrc

Sonradan ekleme:
Emperyalist sistem ile mücadele için yaşasın OPEN SOURCE !
Big Grin

Sözüm; işin altında neler olduğunu bilip, bir setup uygulamasını kullananlara değil zaten. Az çok beni tanırsın, ne demek istediğimi de bilirsin güzel kardeşim. Bir setup programı özelinde genele hitap ediyorum ben. Ona bakarsan VCL ve RTL'nin de büyük kısmı open source, kim inceliyor hakkı ile ? Neyse uzun söz deliye söylenirmiş Wink
Mal sahibi, mülk sahibi
Hani bunun ilk sahibi ?
Aynen Hocam, az çok sizi tanırım, sizin vesilenizle burayı okuyan arkadaşlara sloganvari birşeyler yazmak istediğimden yazdım bunları Big Grin

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi