Merhaba;
Aylardır araştırma sonucunda listviewde fmx tarafında drag and drop yöntemini bir türlü çözemedim.
Bu araştırma sırasında drag and drop listbox yapıldığını gördüm, bu seferde benim istediğim gibi kodları düzenle yemedim.
2 Adet listbox var. Birincisi master bilgilerin olduğu listbox, 2. ise playlistin yapılacağı listbox.
1) Master listboxdan bir veya birden fazla satırı seçip, playlistin yapılacağı listboxsa sürükle bırak ile kopyasını oluşturmak.
2) Her iki listbox kendi içinde de sürükle bırak durumu gerçekleşecek.
Lütfen tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Aylardır araştırma sonucunda listviewde fmx tarafında drag and drop yöntemini bir türlü çözemedim.
Bu araştırma sırasında drag and drop listbox yapıldığını gördüm, bu seferde benim istediğim gibi kodları düzenle yemedim.
2 Adet listbox var. Birincisi master bilgilerin olduğu listbox, 2. ise playlistin yapılacağı listbox.
1) Master listboxdan bir veya birden fazla satırı seçip, playlistin yapılacağı listboxsa sürükle bırak ile kopyasını oluşturmak.
2) Her iki listbox kendi içinde de sürükle bırak durumu gerçekleşecek.
Lütfen tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
procedure TForm1.ListBox1DragDrop(Sender: TObject; const Data: TDragObject; const Point: TPointF); begin if Data.Source is TFmxObject then TFmxObject(Data.Source).Parent := ListBox2; end; procedure TForm1.ListBox1DragOver(Sender: TObject; const Data: TDragObject; const Point: TPointF; var Operation: TDragOperation); begin Operation := TDragOperation.Move; if Data.Source is TListBoxItem then TListBox(Sender).AddObject(TListBoxItem(Data.Source)); end;