(01-12-2018, Saat: 14:33)10.Köy Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba;
Yakın çevreme mobil uygulamalar yazdığımdan ios uygulama için kendilerine işletim sistemini sorduğumda neredeyse hepsi 12.1 sürümü olduğunu söyledi. 10.3 Rio sürümünü kurup derlediğimde yine derliyor ancak fmx logosundan sonra açmıyor.
Öğrenmek istediğim düşük sürüm sdk ile örneğin iOS SDK XCode 8.2 ile derlenmiş uygulama kendinden üst sürümleri ile örneğin 12.1 ile uygulama çalışır mı?
Daha önce vermiş olduğun Platform Status sayfasına bakarsanız, iOS 12'ye kadar bir destek var. SDK minör sürümleri için ara ara hotfix'ler yayınlanıyor. iOS' un herhangi bir sürümü değiştiğine birçok lokal path de değişiyor. Bu durumda çalışmaması normaldir. Delphi 10.3 Rio ile iOS uygulama geliştirecekseniz, şimdilik XCode 10 (iOS 12) kullanın.
Geliştirdiğiniz uygulamayı düşük SDK sürümünde yazdığınızda, daha yüksek sürülü SDK'ya sahip cihazlarda da çalışacaktır. Öyle olmasa, iPhone'u güncellediğinizde eski sürümlü hiçbir uygulama çatışmayacaktı.
(01-12-2018, Saat: 14:56)10.Köy Adlı Kullanıcıdan Alıntı: (01-12-2018, Saat: 14:45)nguzeller Adlı Kullanıcıdan Alıntı: simulatore de zaten sorun var, hangi versiyon olursa olsun. direk cihada denemen gerekiyor.
Youtube videolarında simulatorde çalışırken görmüştüm o yüzden sorunu kendimde görmüştüm. ipa dosyası doğrudan çıkmıyor değil mi apk gibi sertifika almam gerekli sanırım. O konuya buraları geçemeyince yüzeysel bakmıştım
Ipa dosyası mac OSX bilgisayar üzerindeki kullanıcı klasöründe, her çalışmadan önce mutlaka oluşturulur. Provokasyona ihtiyaç duymaz. Yalnızca bu. Ipa dosyasını bir cihaza yüklerseniz, güvensiz uygulama olacak ve tahminimce çalışmayacaktır.
(01-12-2018, Saat: 15:47)10.Köy Adlı Kullanıcıdan Alıntı: (01-12-2018, Saat: 15:28)nguzeller Adlı Kullanıcıdan Alıntı: fiziksel iPhone ve tablet ve apple developer hesabı yıllık şuan 750 tl gibi bişey sanarım, bunlar almadan cihaza uygulama çalışmıyor eskiden hesap olmasada apple de çalışabiliyordu. ama simulator için hesap gerekmiyor diye biliyorum ama bundada Delphi sıkıntılı çalışıyor.
Developer uyeligim var xcode yüklerken zaten istiyordu. O uyelikle arkadaşımın iphone cihazıyla ipa derleyebilir miyim? Yazdiklarimdan ücret almıyorum boşu boşuna veremem o kadar israf.
Apple'ın yıllık talep ettiği bedel şu an itibari ile 679 TL
İki tip üyelik vardır. Apple üyeliği ve developer üyeliği. Eğer developer üyeliğiniz var ise zaten ek ücret ödemenize gerek yok. Developer üyeliğiniz ile itunesconnect profilinizi açarak, istediğiniz cihazı ve uygulamayı tanımlayarak, sertifikaları indirin ve kullanın.