Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sqldeki Tabloyu Access'e kopyalama
(24-07-2019, Saat: 18:25)gonulali Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Fikirleriniz icin tesekkurler. Ama oyle cok buyuk bir yapi degil. Basit.. Soyleki..
Bir tane database var. O databasenin icinde bir tane tablo var. O tablonun icindede bir id alani ve bir tanede resim alani var. Baska birseh yok. Benim yapmak istedigim ise su.. Bu resimler belli zamanlarda degisecek. Oyuzden ben direk access ve o bilgisayara mudahale etmek yerine ayni program uzerinde birde sql server baglantisi yapip degistirmelerimi sqlde yapip belli zamandada acceste guncellemek istiyorum. Hepsi bu

Çok anlamamakla beraber, kodu göndermenin faydalı olacağı kanaatindeyim. Dilersen özelden yaz programını gönder bakayım.
Yazılımcı, kahveyi koda çeviren bir organizmadır.
TADOConnection her iki veritabanına da bağlanabiliyor.
Mal sahibi, mülk sahibi
Hani bunun ilk sahibi ?
Mal da yalan mülk de yalan
Var biraz da sen oyalan...
@gonulali yanlış anlamayın fakat elinizde maden sql var ve sqlden istediğiniz zaman veri çekebiliyorsunuz neden accesste aynı veriyi bir daha tutmak istiyorsunuz.
Alın sql üzerinden resmi nasıl istiyorsanız kullanın
eğer amacınız bazen network gidiyor o yüzden diyecekseniz benim anlayamadığım bu durumda diğer dataları nereden getiriyorsunuz.
Yok amaç sadece bu işin nasıl yapıldığını anlamak ise yukarıda bu işi yapacağınız bir sürü yöntem mevcut.
Bu dünyada kendine sakladığın bilgi ahirette işine yaramaz. 
Tam anlatamadım Smile
Bir tane bilgisayarım var ve internet bağlantısı yok. O yüzden access db kullandım. Belirli saatlerde internet(Ağ) bağlantısı geliyor.
Bu bilgisayarda ben ekranda sadece resim döndürüyorum. Bu resimlerde accessteki dbden sırayla dönüyor. Buraya kadar sıkıntı yok.

Şimdi internet bağlantısı geldiği anda, accessteki tablodaki bilgileri silip SQL Serverdaki aynı özellikteki tablodaki tüm bilgileri kendine çekecek. Hepsi bu. Çünkü SQL server ortak bir noktada, Ben Sql serverdaki resimleri güncellediğimde accessdeki dbde de aynısı olmasını istiyorum.

Ben program içinden hem access'e hemde SQL Server'e bağlanıyorum. ama Sql server bağlantısı sürekli açık değil, çünkü internet(Ağ) bağlantısı yok. Sadece access'e bağlı ve resimleri oradan döndürüyor.

İnternet(Ağ) bağlantısı sorgulamasını yaptıracağım. Eğer bağlantı geldi ise SQL bağlantısını kuracağım ve SQL deki tabloyu Access'e kopyalayacak. Bu kadar.
@gonulali hadi şu programı bir gönder de yapalım. Buradan varsayımlarla birşey yapmamzı mümkün görünmüyor. Diğer arkadaşlarımızın da vardığı nokta da hep çözümler mevcut. Programının yapısına tam hakim olamadığımız için, aslında bizim çözümümüz var, ancak bir türlü anlaşamadık. Smile
Program: https://yadi.sk/d/f61qfiO_WdD8eA

SQL bağlantısı benim kendi networküm içinde. siz kendi sqlinizle deneyebilirsiniz belki.

Program içindeki "QryKopyala" Queryisini çalıştırdığınız access kendi içindeki tabloyu kopyalıyor.
benim yapmak istediğimde tam olarak bu tek fark SQL Serverdeki tabloyu access'e kopyalamak istiyorum Smile
(25-07-2019, Saat: 10:26)gonulali Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Program: https://yadi.sk/d/f61qfiO_WdD8eA

SQL bağlantısı benim kendi networküm içinde. siz kendi sqlinizle deneyebilirsiniz belki.

Program içindeki "QryKopyala" Queryisini çalıştırdığınız access kendi içindeki tabloyu kopyalıyor.
benim yapmak istediğimde tam olarak bu tek fark SQL Serverdeki tabloyu access'e kopyalamak istiyorum Smile

Hemen bakıyorum. Kontrol edip haber vereceğim sana.

(25-07-2019, Saat: 11:19)wiseman Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(25-07-2019, Saat: 10:26)gonulali Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Program: https://yadi.sk/d/f61qfiO_WdD8eA

Hemen bakıyorum. Kontrol edip haber vereceğim sana.

Selamlar,
Programa kod yazmamışın ki. Sadece query bileşenine kod yazmışsın bu olmaz zaten.

Senin bileşenlerine göre örnekleme yapalım;
Programına 1 tane timer koyalım. Bu Timer senin internet bağlantın olup olmadığını kontrol etsin belirli zaman aralıklarında.
Timer içerisine şu kodu yazalım;

procedure TForm1.Timer1Timer(Sender: TObject);
var i: integer;
begin
 SQLQry1.sql.clear;
 SQLQry1.sql.text :='select * from SQLTABLOADI where AKTARIM_ALAN_ADI = 0'; // Buraya aktarılmamış alanları 0 olarak aktaracaksın hep
 SQLQry1.sql.open;

if SQLQry1.recordcount > 0 then // kayıt varsa
 begin
   for i := 0 to SQLQry1.recordcount - 1 do
   begin
     AccessQry1.active := true; // hangi tabloya insert edeceksen o tablo kodu olacak
     AccessQry1.insert;
     AccessQry1.fielddbyname('resim').text := SQLQry1.fielddbyname('resim').text; // Resimleri PC de yol olarak kaydettiğin için text olarak yazdım.
     AccessQry1.post;
     SQLQry1.next;
   end;
 end;
end;

Bu örnekleme ile gereken aktarımları kolaylıkla yapabilirsin. Takıldığın yer olursa yine yaz.
Evet, şimdi daha anlaşılır olmuş Smile Çok teşekkürler destekleriniz için.
(25-07-2019, Saat: 14:00)gonulali Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Evet, şimdi daha anlaşılır olmuş Smile Çok teşekkürler destekleriniz için.

Kolay Gelsin o halde.
Diğer bir pratik yol da, MS Access sürücüsünü kullanarak bulk insert yapmaktır. Yani Access dosyasına bağlantı açıp Access tarafında aşağıdaki sorguyu çalıştırmak yeterlidir.

SELECT * INTO SqlServerdan_gelen
FROM 
[ODBC;DRIVER=SQL Server;SERVER=(local);UID=sa;Trusted_Connection=Yes;DATABASE=falanfilan].sqlservertablo

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Office programları olmayan PC'den Access database erişimi. enigma 1 716 04-03-2024, Saat: 13:47
Son Yorum: gbg
  SQL VeriTabanı Kopyalama Hk. glagher 4 1.636 10-09-2023, Saat: 14:18
Son Yorum: glagher
  Chromium Browserda Görüntülenen Tabloyu StringList Aktarma Hk. Yardım glagher 0 712 16-11-2021, Saat: 14:30
Son Yorum: glagher
  Access bağlantı woywod 6 3.427 01-10-2021, Saat: 01:20
Son Yorum: woywod
  Bazı durumlarda verdiği access violation at address hatası samsaros@gmail.com 5 5.905 05-12-2020, Saat: 22:34
Son Yorum: apachi2006

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi