Yorumları: 852
Konuları: 40
Aktif Kullandığınız Delphi Sürümü:
Rep Puanı: 4.327
Uzman
02-01-2020, Saat: 14:12
(Son Düzenleme: 02-01-2020, Saat: 14:20, Düzenleyen: hi_selamlar.)
Merhabalar,
Yayınlamış olduğunuz ve hali hazır da bir çok kullanıcı tarafından kullanılan bir uygulanız mevcut. (SQL)
Zaman içerisinde güncellemeleri yaptınız. Ve kullanıcı sistemine bir güncelleme kurmanız gerekli.
Exe dosyasını attınız fakat RDBMS db kullandınız. Db içerisinde SP, Table, Index, Column eklediniz/sildiniz doğal olarak.
Merak ettiğim konu şu?
DB kontrol ve senkron işlemini nasıl yapıyorsunuz, yol/yöntemleriniz nedir bu konuda.
Bilgi ve tecrübelerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.
Şimdiden herkese teşekkür ederim.
Kolay gelsin.
Amaç, bilginin de/aklın da zekat'ını vermek.
Yorumları: 850
Konuları: 149
Rep Puanı: 3.177
Uzman
@
hi_selamlar Benim kullandığım yöntem bir web servis ile uygulamanın son versiyonunu kontrol ediyorum
eğer uygulama versiyonu internetteki versiyondan küçükse önce uygulamayı FTP yolu ile indiriyorum ve exeleri değiştiriyorum.
sonra yine web servis yolu ile müşterideki veritabanı güncelleme versiyonlarına bakıyorum
müşterideki versiyondan internet üzerindeki versiyona kadar olan scriptleri indirip ilgili müşteri veritabanında çalıştırıyorum.
Böylece müşteri ile son sürümler arasında ne kadar fark olursa olsun müşteri veritabanı güncel hale gelmiş oluyor.
(Muhtemelen bir çok kişi şöyle olursa böyle olur gibi yazmaya başlayacaktır şimdiden söyleyeyim benim işimi bu kadarı görüyor.)
Bu dünyada kendine sakladığın bilgi ahirette işine yaramaz.
Uzman
02-01-2020, Saat: 17:46
(Son Düzenleme: 02-01-2020, Saat: 17:50, Düzenleyen: hi_selamlar.)
(02-01-2020, Saat: 16:25)adelphiforumz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @hi_selamlar Benim kullandığım yöntem bir web servis ile uygulamanın son versiyonunu kontrol ediyorum
eğer uygulama versiyonu internetteki versiyondan küçükse önce uygulamayı FTP yolu ile indiriyorum ve exeleri değiştiriyorum.
sonra yine web servis yolu ile müşterideki veritabanı güncelleme versiyonlarına bakıyorum
müşterideki versiyondan internet üzerindeki versiyona kadar olan scriptleri indirip ilgili müşteri veritabanında çalıştırıyorum.
Böylece müşteri ile son sürümler arasında ne kadar fark olursa olsun müşteri veritabanı güncel hale gelmiş oluyor.
(Muhtemelen bir çok kişi şöyle olursa böyle olur gibi yazmaya başlayacaktır şimdiden söyleyeyim benim işimi bu kadarı görüyor.)

Merhabalar,
Cevabınız için teşekkür ederim.
Script karşılaştırmasını nasıl yapıyorsunuz acaba.

Hangi araçlar ile veya yönetim ile.
Kolay gelsin.
Yorumları: 850
Konuları: 149
Rep Puanı: 3.177
Uzman
@
hi_selamlar Script leri karşılaştırmıyorum yeni olması gereken scripti alter ediyorum yoksa yeniden oluşturuyorum uyguluyorum.
Bu dünyada kendine sakladığın bilgi ahirette işine yaramaz.
Yorumları: 176
Konuları: 0
Rep Puanı: 556
Acemi
Benim geliştirdiğim uygulama local ağ üzerinde çalışıyor.
Bende Aynı yöntem ile yapmaktayım sadece buradaki fark ben Web Servis değilde Ağ üzerindeki update klasöründeki exeyi
ini dosyasındaki versiyon satırı aracılığı ile kontrol ediyorum. Burada exe de direk kontrol edilebilir.
Eğer versiyonlar farklıysa yine FTP ile exeleri kopyalıyorum. Daha sonrasında değişim işlemi yapıp ini dosyasını güncelleyip kullanıcıya yeni exe yi açtırıyorum.
Buradaki avantajım herkesin aynı dbye bağlanmasından dolayı güncellemeleri merkez serverde yapınca herkes faydalanmış oluyor.
Uzak sunucularda SQL tarafındaki işlemi de yine SQL üzerinde bir tablo aracılığı ile kontrol ettiğim durumlar oldu.
SQL de bir Update tablonuzun olduğunu düşünün ve güncelleme yapınca scriptleri oraya text olarak yazarsınız ve güncelleme durumu true olarak gidebilir.
Clientler öncelikle Update tablsuna bakıp tablo kontolü yapabilir. oradan SQL güncellemeleri gidebilir vs. Burada sizin güncelleme politikanıza bağlı olarak işleyişler değişebilir.
Uzman
Merhabalar,
Herkese paylaşımlarından ötürü çok teşekkür ederim.
Teşekkürler.