(14-02-2020, Saat: 12:39)engerex Adlı Kullanıcıdan Alıntı: (13-02-2020, Saat: 23:06)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bende kendime göre dizayn ettim. Ammyy ile aynı mantıkda çalışıyor. karşıdaki pc nin aldığı şifreyi server dan görüp, terminalden onay almadan bağlanabiliyorsunuzç
Denetim masasından kullanıcılardan kullanıcı heasbı denetimini kapatırsanız sanırım bu bilgilendirmeyi vermez.
Elbette öyle, belirttim zaten. Ama bu güvenlik riski.
Bunu kullanıcı hesabı denetimini kapatmadan da halledebilirsiniz.gpedit.msc'yi açın Bilgisayar Yapılandırması/Windows Ayarları/Güvenlik Ayarları/Yerel İlkeler/Güvenlik Seçenekleri ni açın
Kullanıcı Hesabı Denetimi: Yukseltme isteminde bulunurken güvenli masaüstüne geç =devredışı
Kullanıcı Hesabı Denetimi: UIAcces uygulamalarının güvenli masaüstü kullanmadan yükseltme isteminde bulunmasına izin ver=etkin
yapın.
Ya da Kayıt Defterine aşağıdaki düğümleri ekleyerek yada düzenleyerek de bu isi halledebilirsiniz, bu size kodla bu işi yapma şansı verir.
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System\
EnableUIADesktopToggle REG_DWORD
Enabled=1
Disabled=0
Default=0
1 yapilacak.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System
PromptOnSecureDesktop REG_DWORD
0 = Disable
1= Enable
Default=1
0 yapılacak.
yahut da alttaki ifadeyi kopyalayıp text dosyasına kaydedip uzantıyı .reg olarak kaydedip çalıştırın.
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System]
"PromptOnSecureDesktop"=dword:0
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System]
"EnableUIADesktopToggle"=dword:1
Pek hatta hiç emin değilim ama teamviewer, alpemix gibi programların bu yapıyı kullandıklarını düşünüyorum.