Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
QR Okuma İşlemleri hakkında
Öncelikle herkese sağlıklı günler dilerim.

Android telefonlarda kamerayı kullanarak QR Code okuma işlemi yapmak istiyorum. (Ek bir yazılım kurmadan)
DelphiCan içinde ve dışındaki birçok doküman inceledim bunların neredeyse hepsi bir alt program kurarak bu programın okuduğu bilgiye erişim şeklinde çalışıyor.
Site içerisinde de birçok kez sorulmuş fakat cevaplar hep 3.parti uygulamalara yönlendirilmiş.
Delphinin yeni sürümlerinde android için yeni kütüphaneler var mı bu işlemler için acaba

Genelde incelediğim örnekler aşağıdaki programlar yardımı ile okuma yapıyorlar
ZXing Barcode 
HanSoft Barcode

Site içerisindede bulabildiğim yazışmalar aşağıdakiler
bunların dışında bilgi paylaşabilecek olanlara şimdiden teşekkür ederim.

https://www.delphican.com/showthread.php...ht=barcode
Bu dünyada kendine sakladığın bilgi ahirette işine yaramaz. 
Merhaba.

Sisteminize ( telefonunuza ) herhangi bir yazılım kurmanıza lüzum yok.
 ZXing.ReadResult,
 ZXing.BarCodeFormat,
 ZXing.ScanManager,
 ZXing.ResultPoint;

Unitlerini USES'a ekleyip kameradan gelen görüntüyü ZXing.ScanManager.TScanManager tipinde bir değişkene verip sonucu ZXing.ReadResult.TReadResult tipinde bir değişken ile alabiliyorsunuz.  Idea
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif
Walla aynı olaydan dolayı benim de büyük problemlerim var.. Hatta ücretli 3.parti bir bileşen bile almayı düşünmüyor değilim. Yeterki iyi okusun. Fakat halen bulamadım.
Android de Zxing ile sorunsuz okutuyorm (Tabii ki google playdan Zxing Barcoda Scanner+ (Plus) uygulamasını kullanarak.). Fakat IOS'da durum içler acısı. Okutmakta büyük problemler yaşıyorum.

Önerebileceğiniz, Daha önce kullandığınız okuması güzel bir Component var mıdır?
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

@mcuyan açık söyleyeyim IOS özürlüyüm, bu GitHub linkinde bileşen paketi ve örnek kodlar var. IOS fix'leri de yapılmış olduğunu bildiren raporlar içeriyor. Android altında ben bunu kullanıyorum
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif
Speltin componentlerini denedim hocam. 3.parti uygulama kurup ordan çağırtmak barkodu daha hızlı ve seri geldi bana.
3.parti bileşen olarak aşağıda ki uygulamayı kullanıyorum. Köpek balığının sardalya sürüsü içerisine dalıp ağzını doldurduğu hızda yakalıyor barkodu Smile Fakat IOS da malesef kullanamıyoruz bunu.

https://play.google.com/store/apps/detai...roid&gl=TR
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Haklısınız, Speltin barcode kamera performansı, APK uygulama kurulu olandan yardım alana nazaran düşük. 

* Ancak aşağıda verdiğim ayarlar ile Note 4, Note 8, Lenovo K6, Lenovo P2 ( evdeki telefonlarımız bunlar) rahatça kullanıyorum. ( Note 4'den daha düşük profilli bir telefonda denemedim )

* FMX ile şöyle bir detay var. Kameradan fotoğraf alırken iki farklı boyama işlemi yapılıyor. Kamera görüntüyü üretiyor, ekranda görüntülerken boyama yapıyoruz, sonra ne zaman -bu fotoyu process etmek üzere işleme alıyoruz, yine boyama yapılıyor. Kameradan hangi sıklıkla foto alacağımıza ilişkin interval olarak ne veriyorsak aslında yarısı TScanManager'a yolluyoruz boşa gidiyor.

* Kamera kalitesini biraz düşürünce performans artıyor ve okumada (bir kaliteye kadar) olumsuzluk olmuyor. 

* Benim ayarlarım :

ScanInterval := 2;
 Quality := PhotoQuality;
 Kind := Default;
 FocusMode := ContinuousAutoFocus;
 CaptureSettingPriority  := FrameRate;

şeklinde hiç rahatsızlık vermeden işimi görüyor.

EK : eğer login olabiliyorsanız bu linkten aşağıdaki şekilde bir çözüm önerilmiş. Ben denedim, fark görmedim ama belki IOS'da fark yaratır.

rt8ejv2szm8tdolm2fil.png
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif
(02-12-2020, Saat: 19:48)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @mcuyan açık söyleyeyim IOS özürlüyüm, bu GitHub linkinde bileşen paketi ve örnek kodlar var. IOS fix'leri de yapılmış olduğunu bildiren raporlar içeriyor. Android altında ben bunu kullanıyorum

Github linkinde standart kamera komponenti ile yavaş çalıştığı belirtilmiş
Alıntı:The standard camera component is, I think too slow for Android and IOS. You need to find a third party product or cook your own for a smooth experience.
Yalnızım ama bir kente yürüyen ordu gibiyim, edebiyattan kaçınmalıyım..
@mrmarman öncelikle açıklayıcı bilgilendirme için teşekkürler
Uygulamayı yazdım Windows ortamında sorunsuz ve çok hızlı bir şekilde tarama yapılıyor.
yaklaşık 200 ms civarında okuma sonuçlanıyor

Fakat android üzerine attığımda 5-6 saniye civarında bazen okuyor, çoğunlukla okumuyor android için acaba özel bir ayar mı yapmak gerekiyor.
android üzerinde basit bir test uygulamanız varsa sizde ne kadar sürdüğünü söyleyebilirmisiniz.
Teşekkürler
@adelphiforumz 5 - 6 saniye uzun bir süre.

* Bende 1-2 saniye -ki o da kameranın netlik yapma süresi-.
* Kamerayı her açtığınızda bir önceki mesajımda bildirdiğim " FocusMode := ContinuousAutoFocus; " ayarını güncelleyin.
* Aksi taktirde görüntüsü net olamayan QRCode okuma doğal gereği başarılı olamaz veya kamerayı ileri geri oynatırken sabitlenmiş netlik alanına girmesi gözetilir.
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif
@mrmarman hocam 
form ilk açıldığında aşağıdaki değerleri set ediyorum her seferinde
bu değerler üzerinde aklıma gelen tüm varyasyonları denedim sonuç değişmiyor.
Acaba cihazlamı ilgili diye farklı 3 cihaz kullandım sonuç yine hüsran
Samsung A70, Samsung Galaxy Tab, Huawei 

CameraComponent1.Active := false;
      CameraComponent1.Quality   := FMX.Media.TVideoCaptureQuality.MediumQuality; //FMX.Media.TVideoCaptureQuality.PhotoQuality //daha yavaş okudu
     CameraComponent1.Kind      := FMX.Media.TCameraKind.BackCamera;
     CameraComponent1.FocusMode := FMX.Media.TFocusMode.ContinuousAutoFocus;
     //CameraComponent1.CaptureSettingPriority := FMX.Media.TVideoCaptureSettingPriority.FrameRate;
     CameraComponent1.Active := True;

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Lightbulb QR okuma ve oluşturma [Anlatım] Mr.Developer 27 20.105 15-02-2026, Saat: 21:57
Son Yorum: enigma
  Orange Ui Page Control Hakkında nurah 3 549 30-10-2025, Saat: 09:17
Son Yorum: RAD Coder
  Yeni kimlik kartı NFC ile TCKN okuma otonomi 5 20.131 01-06-2025, Saat: 09:32
Son Yorum: mrmarman
  iOS Bildirim hakkında barissagir 19 3.094 03-02-2025, Saat: 16:27
Son Yorum: barissagir
  Duns Numarası Hakkında Yardım glagher 5 1.531 16-08-2024, Saat: 16:48
Son Yorum: glagher

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi