Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 4/5 - 2 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
IOS Uygulama Sorunu
(13-09-2021, Saat: 15:17)iyarar Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba Arkadaşlar,

Bende IOS simulator de aynı sorunu yaşıyorum.
Delphi 10.4.2 kullanıyorum
Sanal Olarak MacOs  Catalina 10.15.5, XCode olarak 12.4, IOS 12.4  kurdum
yeni bir proje oluşturdum 1 form ve 1 button  proje derleniyor ios simulatore yükleniyor fakat çalışmıyor sadece açılıp kapanıyor.
proje mac os ta çalışıyor.  Baya araştırdım fakat soruna bir çözüm bulamadım.
Yardımcı olacaklara şimdi den teşekkürler.

Xcode üzerinde (XCode > preference > Components ), iOS 10.x SDK kurulumu yapmanız gerekiyor.
Delphi IDE'si üzerinden varsayılan SDK olarak, 10.x SDK'yı seçerek testlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Begin : = end / 2;
(14-09-2021, Saat: 10:11)RAD Coder Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(13-09-2021, Saat: 15:17)iyarar Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba Arkadaşlar,

Bende IOS simulator de aynı sorunu yaşıyorum.
Delphi 10.4.2 kullanıyorum
Sanal Olarak MacOs  Catalina 10.15.5, XCode olarak 12.4, IOS 12.4  kurdum
yeni bir proje oluşturdum 1 form ve 1 button  proje derleniyor ios simulatore yükleniyor fakat çalışmıyor sadece açılıp kapanıyor.
proje mac os ta çalışıyor.  Baya araştırdım fakat soruna bir çözüm bulamadım.
Yardımcı olacaklara şimdi den teşekkürler.

Xcode üzerinde (XCode > preference > Components ), iOS 10.x SDK kurulumu yapmanız gerekiyor.
Delphi IDE'si üzerinden varsayılan SDK olarak, 10.x SDK'yı seçerek testlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Merhaba hocam, Aynı hatayı bende alıyorum hem fiziki hem simulator ortamında derlediğimde uygulama açılıp kapanıyor.
Xcode sürümü: 13
Delphi Sürümü: 10.4.2(ayrıca patch 1 güncelleme gelmişti onuda yükledim)
Fiziki telefon: iphonne 6s (Yazılım sürümü 15.1)
Muharrem ARSLAN
Merhaba arkadaşlar
Tüm Platformlar için Hızlı Uygulama Geliştirme kitabı 383. sayfasında
"Platform Assistant Server terminal ekranı hazır hale geldikten sonra kullanılabilecek komutlar:
V: Terminal ekranında ayrıntılı bilgi gösterilmesini sağlayan parametredir. Bu komut ilk defa çalıştırıldığında ayrıntılı (verbose) mod etkinleştirilir. İkinci defa çalıştırıldığında pasifleştirilir. Verbose mod etkin durumdayken bağlantı sırasında oluşabilecek tüm uyarılar terminal ekranına yansıtılır. Pasif durumda terminal ekranında herhangi bir bilgi gösterilmez."
Delphi veya macOS kaynaklı tüm hataları anlık olarak görülebiliyor olması lazım
Bilgi için teşekkürler, fakat hata mesajı almıyorum.
Not: Boş proje derliyorum.

shnw2di.PNG
Muharrem ARSLAN
(28-10-2021, Saat: 18:50)arsl01 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(14-09-2021, Saat: 10:11)RAD Coder Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Xcode üzerinde (XCode > preference > Components ), iOS 10.x SDK kurulumu yapmanız gerekiyor.
Merhaba hocam, Aynı hatayı bende alıyorum hem fiziki hem simulator ortamında derlediğimde uygulama açılıp kapanıyor.

Xcode  menüsünden Window > Devices and Simulators ekranında, fiziksel cihaz bilgileriniz görünüyor mu?
Bu ekranda herhangi bir uyarı var mı?
Cihazınız bu ekranda normal görünüyorsa, muhtemelen; mevcut Delphi sürümünüzün iOS 13 SDK desteği olmayabilir.
Begin : = end / 2;
https://github.com/apache/cordova-ios/issues/999 burada da benzer bir durum Xcode altından "automatic signing" enable yaparak düzelmiş
(31-10-2021, Saat: 09:10)RAD Coder Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(28-10-2021, Saat: 18:50)arsl01 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba hocam, Aynı hatayı bende alıyorum hem fiziki hem simulator ortamında derlediğimde uygulama açılıp kapanıyor.

Xcode  menüsünden Window > Devices and Simulators ekranında, fiziksel cihaz bilgileriniz görünüyor mu?
Bu ekranda herhangi bir uyarı var mı?
Cihazınız bu ekranda normal görünüyorsa, muhtemelen; mevcut Delphi sürümünüzün iOS 13 SDK desteği olmayabilir.

Window > Devices kısmında sorunsuz bir şekilde cihaz bililerim gözükmekte.Delphi sürümüm 10.4 sdk için ne yapmam gerekir?

(01-11-2021, Saat: 19:33)emozgun Adlı Kullanıcıdan Alıntı: https://github.com/apache/cordova-ios/issues/999 burada da benzer bir durum Xcode altından "automatic signing" enable yaparak düzelmiş

İnceliyorum hocam, Yalnız şöyle bir şey var xcode üzerinden örnek bir uygulama gayet güzel çalışıyor galiba sorun delphi tarafında.
Muharrem ARSLAN
Merhaba,
Sorunumun kaynağını Mac OS'un son sürümü olan Monterey olduğunu anladım ve Mac Os big sur kurdum, Şuanda derleme yapıp çalıştırabiliyorum.

Kaynak

Şuanki sağlıklı çalışan sürümler,

Delphi: 10.4.2
MacOS Big Sure 11.6.1
Xcode Xcode 13.1
Muharrem ARSLAN
(06-11-2021, Saat: 11:51)arsl01 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,
Sorunumun kaynağını Mac OS'un son sürümü olan Monterey olduğunu anladım ve Mac Os big sur kurdum, Şuanda derleme yapıp çalıştırabiliyorum.

Kaynak

Şuanki sağlıklı çalışan sürümler,

Delphi: 10.4.2
MacOS Big Sure 11.6.1
Xcode Xcode 13.1

xcode 13.1 Yükledikten sonra Sdk kaç yüklenmelidir. 

Ayrıca;
MacOS Big Sure 11.6.1 Bulamadım. 11.0 Beta Sürümleri veya 11.6.5 Sürümü mevcut.

Sizde link var mı?

Teşekkürler
Merhaba, Big sure 11.0 Kurup, kurduktan sonra 11.6'ya yükseltebilirsiniz.
Muharrem ARSLAN

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Webbrowser Sorunu [ÇÖZÜLDÜ] codder71 7 416 10-02-2026, Saat: 17:04
Son Yorum: codder71
  Orange UI nin 2.3 Free versiyonu Dil Sorunu ? ovural 0 265 12-11-2025, Saat: 16:53
Son Yorum: ovural
  Android Uygulama İkonu ARM 2 400 11-11-2025, Saat: 12:15
Son Yorum: ARM
  Apple Store'a Uygulama Yükleyebilen Arkadaşlarla Yardımlaşma... Jakarta2 23 3.971 04-10-2025, Saat: 16:51
Son Yorum: tavsanlili
  google play ve apple storede ücretli uygulama yayınlamak barissagir 4 816 15-09-2025, Saat: 15:03
Son Yorum: barissagir

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi